A shibuyai FabCafe egyszerre kávézó és kreatív műhely: kávék, sütemények és desszertek mellett saját lézervágóval és 3D nyomtatóval is rendelkezik. Cube nevű showroomukban érdekes foglalkozásokat tartanak, ahol a dél-karolinai 3D Systems gépeit használva tesztelgetik a technológiát. Abban biztos lehet az ember, hogy ahol koffein, lézerek és a japánok egy helyen vannak, ott a keativitás forrásvízként utat tör magának.

Japánban Valentin-napi hagyomány, hogy a nők csokoládét ajándékoznak a férfiaknak. Az igazán különleges kiválasztottak kicsit személyesebb, saját kezűleg készített édességet kapnak. A FabCafe erre az alkalomra újszerű ötlettel rukkolt elő: workshop keretén belül a hölgyek saját képmásukat öntötték csokoládé-nyalókába, hogy a férfiak szíve garantáltan elolvadjon az extraszemélyes ajándéktól.

Valentin-nap után egy hónappal ünneplik a White Day-t, amikor az úriembereknek illik viszonozni a gesztust. A FabCafenak erre is akadt egy nem akármilyen ötlete, a férfiak egész testes másának finom gumicukorba öntését tűzte napirendre. Csupán kilenc szerencsés lephette meg ezzel szíve hölgyét, akik a gumireplikákat minden bizonnyal elégedetten csócsálták el. (Főleg, mivel a gumicukor könnyen hajlítható, érdekes pózokba lehet csavarni.)

gumicukor-2

A megvalósítás annyira nem is bonyolult: első lépésként egy 3D szkennelésen kellett túlesnie az alanynak, közel 6000 yenért (kb. 63 dollár). Majd szoftverrel modellezték, virtuális szobrot készítettek róla, az előkészületek így egy hetet vettek igénybe. Utána 3D nyomtatóval öntőformát készítettek szilikonból, és már csak a megfelelő ízt kellett kiválasztani, mondjuk a kólát, majd várni, hogy formát öltsön az édes gumiklón.

 

gumicukor-4 gumicukor-5 gumicukor-6 gumicukor-7 gumicukor-8 gumicukor-3

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?