A Legendary Pictures és a Warner Brothers egy sajtótájékoztató keretein belül jelentette be a hírhedt Godzilla újdonsült (és indokolatlan jelenlétét) a 2014-ben megjelenő filmek között. A gyártás már megkezdődött. Kétségkívül épp ebben a pillanatban is szerencsétlenül járt, ámbár jól megfizetett városokat amortizálnak le a stáb tagjai. Nem, dehogy. CGI és díszletek, gondolom semmi valós helyszín. Pusztítás szemszögéből nézve legalábbis.

Godzilla-2

A filmben megjelenő színészek nagy részét már ismerjük, úgymint Aaron Taylor-Johnson, Bryan Cranston és Elizabeth Olsen-t. Meglepetésként Ken Watanebe neve is szerepelt a leadott listán.

Watanabe valószínűleg a Christopher Nolan féle Batman: Kezdődik és az Eredetben nyújtott alakításáért a legismertebb, valamint Tom Cruise mellett az Utolsó Szamurájban is. Watanabe arcát már csak azért is jó látni, mert az elméletileg japán eredetű filmben alig szerepelnek a keleti barátaink.

A forgatás Vancouverben kezdődött meg, a rendező Gareth Edwards keze alatt és várhatóan 3D-ben fog majd elkészülni. Max Borenstein, Frank Darabont és Davad Callaham kezeskednek majd a forgatókönyvért, Juliette Binoche és David Strathairn meg a főbb sztori vonalért. Azért én remélem, hogy most kivételesen nem csak a méretbéli különbségeken lesz majd a hangsúly, avagy a ki tud több díszletet felrobbantani és autókat kilapítani hollywoodi akció jeleneteken, hanem valamelyest öntudatra ébred majd, a Godzilla filmekben hiánycikként szereplő, érdemleges és nem az „én nagy vagy vagyok, te meg kicsi” kliséktől fulladozó történési száll.

Godzilla gyermekkori nagy kedvencem volt, mármint az itthoni kereskedelmi adókon (anno) negyedévente leadott 1998-as  amerikai változat. Sztorija nem volt eget rengető, bár erre nem is volt akkor nagy igény. Godzilla nagy volt, a pusztítása meg monumentális. Ennyi pont elég volt a családnak. De azért remélem, hogy a mostani 2014-es reboot ennél valamelyest többet fog adni, 3D-s lassított jelenetekkel, ahogy Morgan Fox véletlenül magára löttyint valami ragacsos, ihatatlan és vállalhatatlan színű szponzorált löttyöt…

Érdekes tény:  Valójában a japánok annyira gyűlölték az amerikai 1998-as Godzillát, hogy a 2004-es Final War nevezetű filmben az amerikai Godzilla csak azért jelent meg, hogy a Japán Godzilla agyon verhesse. Oh, ezek a kelet-nyugat ellentétek…

Godzilla-3

Az (1999-es  filmben nem szereplő) képek illusztrációk. Morgan Fox meg (sajnos?!) nem szereplő.

Az olvasóink között, ki kíváncsi Godzilla újabb lélegzetvételeire, újjáéledésére, a modern korban lévő pusztítására, a 2014-es indokolatlan reinkarnációjára?

képek forrásai: godzilla-movies.com, media.comicbookmovie.com

Vélemény, hozzászólás?