Lezajlott a 2013-as Genfi Autószalon mely talán mindközül a legpatinásabbnak tekinthető. A gyártók minden évben igyekeznek valami figyelemfelkeltőt alkotni és nagy durranásaikat is rendre ekkora időzítik. A genfi szalon különösen nagy presztízzsel bír a sportautó gyárak közt, nézzük idén ki mivel próbálta standjaihoz csalni a nagyérdeműt!

KTM-X-BOW-2013-2_134-700x466 

KTM X-BOW GT

A leginkább kétkerekűek világában mozgolódó osztrák cég 2008-ban jelentkezett be először az autógyártók közé sportos pályautójával, az X-Bow-val. Magas ára és utcai közlekedésben való teljes használhatatlansága miatt nem aratott osztatlan sikert ezért a KTM rövid időn belül átállt az egyéni megrendelésekre. Az osztrákok nem adták fel, idén Genfben bemutatkozhatott GT fémjelzésű modell. A Gran Turismo rövidítése egy hosszú utakra alkalmas, nagy autót sugallna, a valóságban azonban kimerül egy darab szélvédőben és egy 130km/h-ig működtethető zárható tetőpanelben. A többi paraméter változatlan. Maradt a Győrben gyártott 2 literes TFSI Audi motor, ami 240 lóerejével mindössze 3.9 másodperc alatt lövi ki a 700 kilós kasztnit 100-ra. A KTM nagyon bízik abban, hogy a „bukósisak nélküli” verziónak köszönhetően növelni tudja az eladásokat bár a célközönségnek vastag pénztárcával és erős Caterham iránti ellenszenvvel kell rendelkezni, a modell alapára 18 millió forint körül alakul majd.

Aston-Martin-Rapide-S-225-700x466

Aston Martin Rapide S

A neves brit gyár nem készült világrengető újdonságokkal. Bemutatkozott a Rapide S, amit nyugodtan tekinthetünk a kifutó Rapide ráncfelvarrott verziójának is. Új lökhárítót, motorháztetőt és hűtőmaszkot kapott valamint picit módosítottak a belső dizájnon is. Az autó orrában egy 6 literes, v12-es szív dobog, 558LE-s teljesítménye 81-el szárnyalja túl elődjét.

Szintén Genfben mutatkozott be a sportkupé paletta erősítésére szolgáló Vantage SP10 névre keresztelt modell, valamint a brit sportautó gyártás 100. születésnapja előtt tisztelgő, limitált Vanquish Centenary Edition. Előbbi legnagyobb újdonsága a 6 fokozatú kézi váltó, míg utóbbi különlegessége a speciális ezüstfényezés, melyből mindössze 100 darab készül majd.

2014-Chevrolet-Stingray-Convertible-262-700x466

Chevrolet Corvette Stingray Convertible

A detroiti autószalonon bemutatkozó 7. generációs Corvette Stingray után Genfre megérkezett a nyitott tetős változat is melyet Convertible névre kereszteltek. A motorháztető alatt ugyanaz a 6.2-es, 456LE-s V8 dübörög, mint zárt testvérében. Az egyetlen különbség valóban csak a tető hiányában rejlik, ha azonban a helyzet megkívánja az elektromos rendszer 50km/h-sebességig pillanatok alatt fejünk fölé varázsolja a nyitható/csukható verziót. A coupe és a cabrio modellek egyaránt 2014 elejétől lesznek elérhetőek a márkakereskedésekben.

Ferrari-La-Ferrari-182-700x466

Ferrari LaFerrari

A Ferrari. Alighanem a 2013-mas Genfi Autószalon legnagyobb durranása mely méltó nem éppen szerény nevére. Az Enzo utódjának szánt LaFerrari minden paramétere hátborzongató. A 4 féle szénszálas anyagból készült kasztnit mindegy szálig az F1-es részleg kemencéiben sütik, sőt a HY-KERS rendszer akkumulátorai szintén a Fernando Alonso és Felipe Massa által használt F1-es egységekkel együtt készülnek. A két pilóta egyébként aktívan részt vett az autó fejlesztésében, a technika számtalan ponton hasonlít az F138-on használtakkal. Első ízben szereltek fel utcai Ferrarira aktív aerodinamikai elemeket, melyeket a vezérlőegység a mindenkori sebességhez igazítva állít a legoptimálisabb tapadás elérése érdekében. A 963LE-s kombinált teljesítményért a V12-es 6.2-es benzinmotor valamint 163LE-s villanymotor közösen felel. 300km/h-ra elképesztő 15 másodperc alatt gyorsul. A maranellóiak 499 példány legyártását jelentették be azonban az átszámított 400 millió forintos ár nem rettentette el a potenciális vásárlókat, csak Genfben több mint ezer ember jelezte szándékát arra vonatkozóan, hogy bizony lenne még hely a garázsban egy LaFerrarinak…

Lamborghini-Veneno-42-700x466

Lamborghini Veneno

A Lamborghini egy ultra-exkluzív modellel készült mely a Veneno nevet kapta és a cég 50. születésnapját hivatott megünnepelni. A külső elképesztően brutálisra sikeredett, az Aventador egyébként is tekintélyt parancsoló külsejét sikerült tovább „szigorítani”. Az immár 750LE-re húzott V12-es motor az Aventadorból származik. Mindössze 3 darab készül belőle, természetesen már mindnek megvan a gazdája pedig egészen hihetetlen 3.57 millió eurós áron (cirka 1,1 milliárd HUF) lehetett hozzájutni.

McLaren-P1-Production-Model-36-700x525

McLaren P1

A legendás brit gyártó legújabb modellje is ott volt Genfben. A McLaren igazi elöljáró, ami a környezettudatos technológiákat illeti, többek között tagja a jövőre induló Formula-E sorozatnak is. A P1 egy egészen új csapásirányt képvisel a szupersport autók közt. Brutális teljesítménye mellé megkapott mindent, ami ma a villanyautózás csúcstechnikájában megtalálható. A 3800 köbcentis V8-ast a Forma1-ben használt KERS rendszer 179 lóerővel egészíti ki és ellenben a LaFerrarival a McLaren képes tisztán elektromosan is haladni, igaz így a hatótávolság mindössze 10km. Az átlag fogyasztás – a gyártó szerint- 8 liter környékén alakul ami valljuk be nehezen hihető adat, ám ha a valóság ennek a duplája még az is szép teljesítmény. A hibrid szörny ára 1.2 millió euró és összesen 500 darab készül belőle. Ha szeretnénk egyet mindenképpen siessünk, komoly kereslet mutatkozik iránta!