Vincent Callebaut tervei egy olyan várost mutatnak be, ahol a lent bemutatott épületek pozitív energiakibocsátással működnek, azaz nem fogyasztanak, hanem termelnek is használat közben.

Mountain_Tower_Above

 

Photosynthesis_Tower_Above

 

Mountain_Tower

Mindegyik épület más-más elven működik majd, a cél azonban közös: növelni Párizs kapacitását a környezetbarát energia és a fenntarthatóság tekintetében, mindvégig tisztelve és óvva a gazdag történelmi és kulturális elemeket a városban.

Mangrove_Tower

 

Mangrove_Tower_Above

A tervben rengeteg új fajta technológia felhasználása szerepel, a Mangrove tornyok “bőre” például a napsugarak hatására gyakorlatilag fotoszintetizál majd és ellátja elektromos energiával az épületeket.

Honeycomb_Tower_Above

 

Honeycomb_Tower

 

Farmscrapers_Tower_Above

 

Farmscrapers_Tower

 

Conceptual

 

Bridge_Tower_Above

 

Bridge_Tower

 

Bamboo_Nest_Tower_Above

 

Bamboo_Nest_Tower

Ezek az Antiszmog Tornyok az Okos Város légtisztítóiként is működnek majd, bár ebből a rengeteg zölddel ellátott építmények közül szinte mind kiveszi majd a részét.

Antismog_Tower

 

Antismog_Tower_Above

Ez a projekt táplálja azt a reményt, hogy a városok növekedése megmaradhat, miközben szemmel tartja az egészségesebb jövőt, ugyanakkor a gyönyörű és hamisítatlan múltat is. Reméljük, egyre több ilyen születik és valósul majd meg.

(forrás: flyerz)