A francia divatipari vállalkozó, Louis Vuitton megkörnyékezte Moszkvát, pontosabban az orosz történelem egyik leghíresebb helyszínét, a Vörös teret. A Lenin mauzóleummal farkasszemet néző látványosság kiverte a biztosítékot a kommunista ideológiát vallók táborában.

Louis_Vuitton

A magasságát tekintve 9 méteres, hosszúság vonatkozásában pedig 30 méteres pavilon, ami tulajdonképpen egy koffernek, jobban mondva ládának tekinthető, „jelképet és szent helyet” sértő jellege miatt vált célponttá. A Vörös tér a világörökség része, egy ikon, ám a GUM (Központi Nagyáruház) melletti Vuitton különlegesség legyen bár a közelgő Moszkvai Kiállítás előszelének hírnöke, mégis zavarja a teljes összképet és a megszokott harmóniát. Legalábbis ezt állítja Szergej Obuhov, a Kommunista Párt törvényhozója, titkára.

A törvény őrei a hatóságokhoz fordultak, hogy kiderítsék, vajon szabályos-e a marketing – és reklámcéllal felállított pavilon elhelyezése. A Kreml azonban mind a méretre, mind pedig az esztétikai „károsodásra” való vádat elutasította, sőt a GUM egyik vezetője is biztosította Alekszandr Szigyjakint az engedélyek teljes körű meglétéről.

A francia divatcég ráadásul nagylelkű gesztust is gyakorol, ugyanis az elsőre talán bizarrnak tűnő „doboz” hatására származó reklámbevételekből a Natala Vogyanova által alapított fogyatékos gyermekek támogatásával foglalkozó jótékonysági alapítványt kívánják támogatni.

S hogy mi rejtőzik abban a bizonyos ládában? Többek között egy utazótáska és egy hegedűtok. Az egyik Francoise Sagan francia írónőhöz, míg a másik Vlagyimir Szpivakov orosz zenészhez, karmesterhez tartozik. Ha még több személyes jellegű tárggyal szeretne találkozni, keresse fel Ön is Louis Vuitton csodaládáját!