Manapság nehéz nem belebotlani a szuperhősös dolgokba. Talán nem túlzok nagyot, ha azt mondom, hogy a szuperhősök felkapottsága most van a csúcspontján. Mire gondoljunk? A Szuperhősökkel reklámozott termékekre, a jelmezekbe bújt reklám tendenciára*1, szuperhősös játékokra, filmekre, sorozatokra, mesékre, animációkra, az elhatalmasodott divat hullámra az emberek öltözködéseiben (New Yorker, H&M és C&A-s Vasember, Pókember, Hulk vagy Bosszúállós pólók tömkelege), ezeken felül a gyermekvédelmi szervezeteknél is elterjedt az az ötlet, hogy közkedvelt és barátságos szuperhősök segítségével közelítik meg a gyermekeket.

(SPOILER ALERT!)

bosszuallok-2

Mégis, hiába a Bosszúállókban lévő kedvenc szuperhősök és a film végén szereplő kulcsfontosságú Thanos, kevesen sejtik, hogy a film második része hogyan fogja feldolgozni a Marvel filmes univerzuma a „Második Felvonást”, vagy ha már itt tartunk, hogyan fogja megalapozni a „Harmadik Felvonás” (A Galaxis Őrei) munkálatait, amely 2015-ben lehet majd megnézni a Hangya szereplésével.

Sőt, még azt se tudjuk, hogy mi lesz a hivatalos címe a folytatásnak, bár azért azt elvárnánk, hogy ne essen a Vasember féle sztenderd számozásba. Amire számítani lehet, hogy a név sokkal sötétebb, sokkal személyesebb és sokkal több érzelem lesz benne – az író és rendező Joss Whedon állítása szerint.

A „Much Ado About Nothing” február 23.-ai Dublinban megrendezett premieren, Whedon képtelen volt elmenekülni a Bosszúállók második részével kapcsolatos kérdések elől.

„Amikor ténylegesen nekifutottam a Bosszúállók folytatásának, az első kérdés az volt, hogy mi olyat tehetnék, ami újnak számítana? Mert nem tudom már nagyobbá tenni, de viszont jobbá annál inkább.

Amikor megkérdezték, hogy mi az általános filozófiája a folytatásnak, akkor minden részletbe menő magyarázat nélkül, a következő mondta sötét hanggal:

„Halál, halál és még több halál”

bosszuallok-3

Nagyon valószínű – sőt, várható  -, hogy a Marvel legnagyobb hősei közül néhány találkozni fog a végükkel, így helyet adva egy új karakter kibontakozásának, a következő azaz a harmadik Bosszúállókban. Viszont érik a Hangya, a Legfőbb Varázsló és a Fekete Párduc filmbeli szereplése is.

Azonban a kiszivárgott információknak mindig sokkal mélyebb értelme van, mint ahogy az elsőre értelmezhető lenne. Ebből adódóan a Whedon féle „halál” kifejezés sem biztos, hogy szimplán egy szuperhős elmúlását fogja jelenteni.

bosszuallok-4

A képlet nagyon egyszerű, Thanos szereti Halált és célja, hogy ezt és a hűségét bizonyítsa. E bizonyítási vágy miatt, képes volt az univerzum felét kiirtani, köszönhetően Odin „Infinity Gauntlet”-jének (egy kesztyű, amit Thor szerzett meg Odin boltozatából). A Halál neve és a filmet záró utolsó jelenetben látható Thanos reakciója is, meglehetősen szándékos és fontos jelentőséggel bír. A következő évben mozikba kerülő „Galaxis Őrei”-ből többet tudhatunk meg majd.

Mit gondolsz mely karakterek fognak elhalálozni a második Bosszúállókban? Másképp fogalmazva; kit szeretnél holtan látni?

Vélemény, hozzászólás?