Bátran kijelenthetjük, hogy egy igazán szép világban élünk. Elképesztő, ahogy bizonyos apró tényezők együtt milyen nagyszerű dologra képesek! A közönségeset, mint például egy zivatart, a rendkívüli szintjére emelni – na erre képes a természet.

Tavaly nyáron a fényképész és viharvadász Bryan Snyder valami szenzációsat kapott lencsevégre. Épp egy arizonai vihart üldözött, amikor sikerült ezt a nem mindennapos jelenséget megörökítenie. Ő sem számított rá, hogy egy „esőbombával” kerül szembe, amely nagyjából egyszer fordul elő egy emberöltőben. Szóval mindenképp egyedi. Ahogy az esőfelhők Tucson város fölött gomolyogtak, egyszer csak mintha valaki egy vödröt ürített volna ki: szó szerint dézsából ömlött az eső a településre! Majd néhány másodperc múlva nyoma sem volt a távolról jól kivehető jelenségnek!

Amit Bryan valójában látott az nem más, mint egy hirtelen, nagy intenzitással lezajló légáramlat, mely akkor következik be, amikor a meleg, száraz levegő gyorsan egy viharfelhőbe rohan. Az abban lévő esőcseppek hirtelen kicsapódnak, miközben a forró levegő lehűl, és süllyedni kezd. Az érintett terület, ahol ez a jelenség kifejti hatását, nagyjából 5 kilométeres körzetet ölel fel. A szél és az eső lezúdulásának sebessége pedig elérheti a 150 km/órát is ebben a térségben!

Elképesztő, nem igaz? Ha tetszett, oszd meg az ismerőseiddel.