Az elején felháborodást keltett a szomszédok körében a családdal együtt élő medve, ám ennyi idő elteltével mindenki hozzászokott. Egy orosz pár 23 éve fogadta be otthonába a termetes medvét, azóta boldog családként élnek együtt.

 

medve-teazas

 

Svetlana és Jurij 23 évvel ezelőtt talált rá az akkor 3 hónapos, igen rossz állapotban levő medvebocsra. A megsérült, és legyengült kis állatot az anyja elhagyta, ezért a pár befogadta otthonába, és a Stephan nevet adták neki. Azóta együtt élnek, mint egy boldog család.

A maci azóta felcseperedett, lábon állva több, mint 2 méter, és 136 kilót nyom. Ami nem is csoda, hiszen naponta 25 kiló élelmet (halat, tojást, és zöldséget) fogyaszt el. Stephan szinte teljesen ember módra viselkedik, imád a kanapén ülni és tévézni, szereti, ha megölelik, és simogatják, de például virágot öntözni is kifejezetten imád. Szeret focizni, de kedvenc időtöltései közé tartozik a békés teázgatás is. Ilyenkor leül az asztal mellé, és nyugodtan kortyolgatja a kedvenc teáját.

A családhoz érkező emberek természetesen félnek az óriási medvétől, főleg akkor, amikor Stephan egy hatalmas öleléssel szeretné üdvözölni az érkezőket.

“Nem kell félni tőle, nagyon szereti az embereket, senkit nem bántott életében” – mondják a medve ‘nevelőszülei’.