Jakupcsek Gabriella első férjét, Máté Gábort a tíz éve elhunyt Albert Györgyi szerette el.

Jakupcsek húsz évig nem beszélt az eseményekről, annyira megbántották őt nőiségében. A műsorvezető a Viasat3 műsorában, a Lakástalkshowban vallott Lovász Lászlónak az őt ért traumáról.

“Engem olyan mélyen bántott meg a nőiségemben harmincévesen, hogy úgy döntöttem, három hónap alatt el is válok. Az egy komoly, ösztönös döntés volt. Mi nagyon szabadon éltünk. Soha nem beszéltem erről a kapcsolatról, tíz évig a válóok nevét sem mondtam ki, most pedig már azért nem, mert nincs az élők sorában. Én soha meg nem szólaltam ebben a történetben, mert nagyon óvtam az életünket, és mert épp elég volt, ahogy az a harmadik ember ezt tálalta. Nagyon nehezen viseltük. Borzalmas, mit éltünk át emiatt” – mondta Jakupcsek Gabriella, aki talán még sosem tárulkozott ki ennyire a nyilvánosság előtt.

 

A szerető, Albert Györgyi a Miért pont ők? című könyvében már megírta, hogy hogyan szakította el Máté Gábort a családjától. Az újságírónő többször ki is jelentette, hogy nincsen lelkiismeret-furdalása. Albert Györgyi hét abortuszon is átesett, mert Máté a Jakupcsektől született két fia után már nem akart több gyereket.