A csak magára figyelő

A közösségi oldalon végzett tevékenységeinek középpontjában egyetlen dolog áll: saját maga. A világ szépségeiből csak egyetlen dolgot vesz észre: a saját szépségét. Beállított szelfik tömkelege, töretlen igyekezet a saját maga és élete tökéletességének folyamatos megmutatására. Ha a legkisebb siker is éri az életben, világgá harsogja, hogy biztosan senki se maradjon le róla.

20151122intim-ferfivelemeny-7-notipus-akit

A törődést lájkokban méri, mi, pasik pedig ennek megfelelően nyomunk rá egy lájkot, de semmi többet. 

A műveletlen

Nincs azzal semmi baj, ha valaki nem idéz Heideggert fejből, és becsúszik nála egy-egy kisebb helyesírási hiba, de ha mondjuk már az alapvető szavakat sem tudja normálisan leírni, és a -ba/-be, -ban/-ben közti különbségtétel sem megy neki, az eléggé riasztólag tud hatni. Ugyanide tartoznak az üres életbölcsességek és a két perc alatt lenyomozható álhírek/összeesküvés-elméletek eszetlen megosztásai is.

A férfiak, minden híreszteléssel ellentétben, nem szeretik a buta nőket. 

A véleményvezér

Azzal még nincs semmi baj, ha valaki harcosan kiáll a saját véleménye, nézetei, neki fontos célok mellett. Azzal már inkább, ha eközben csak neki lehet igaza, és nem sajnál semennyi időt és energiát, hogy másokat kommentekben előadott (legtöbbször alacsony színvonalú) vitákban győzködje, az üzenőfalat pedig elárassza az ő igazságát hangoztató cikkekkel. Felmerül a gyanú, hogy az egészet már azért csinálja, mert valójában imád vitatkozni, vagy mert nincs jobb dolga. Erre pedig kinek van szüksége?

20151122intim-ferfivelemeny-7-notipus-akit4

A függő

Még ha nem is valami káros dologtól függ, hanem például csak futás-, jóga- vagy főzésmániás, de láthatóan egyetlen dolog körül forog az élete: szinte minden bejegyzése, fotója, eseménye ahhoz kapcsolódik. A függés pedig általában pótcselekvés, arról nem is beszélve, hogy ilyenkor úgy vagyunk: akkor inkább keressen magának az illető egy szintén futás-, jóga- vagy főzésmániás pasit.

Az aranyásó

Imádja a luxust, és nem is titkolja, hogy abban érzi csak igazán jól magát. Drága cuccok, drága éttermek, drága utazások. A gond csak az, ha közben tudjuk róla: ehhez nem a saját két kis kezével teremti elő az anyagi feltételeket. Következtetés? Inkább meghagyjuk az esélyt másoknak.

20151122intim-ferfivelemeny-7-notipus-akit6

A negatív

Vele mindig rossz dolgok történnek. Vele mindenki rosszul bánik. Meg különben is, milyen már ez az ország (város, munkahely, utca, iskola stb.). Imád panaszkodni, szenvedni, és a világ eseményeiből csak a negatív dolgokat veszi észre. Amivel persze azt éri el, hogy még több ilyen történik vele. Arra sose gondol, hogy a bajainak ő maga is oka lehet.

Ha viszont közelebbi kapcsolatba kerülnénk vele, mi biztosan okai lennénk sok mindennek – köszönjük, kihagyjuk. 

A kibeszélő

Olyan, mintha az életét a Facebookon élné: bármi történik vele, annak perceken belül az üzenőfalán a helye, akár szöveges, akár fényképes formában.

20151122intim-ferfivelemeny-7-notipus-akit5

Rosszabb esetben ez nem csak a gyakorlati dolgokra, de az érzelmi életére is vonatkozik. Mi pedig már látjuk lelki szemeink előtt a leendő képgalériát:

“A repülőn Marokkó felé Kicsimmel”, 68 fotó. 

Nem is beszélve a jövőbeli posztokról a veszekedéseink után… Inkább kihagyjuk ezt a jövőt.

(forrás: life)