Egy brit felmérés szerint az Audit vezető férfiak a legvonzóbbak a nők szemében, a férfiakéban pedig a Mini Morrist vezető nők. A megkérdezett nők egyötöde az audisakra voksolt, a második helyet a BMW-sek szerezték meg tizenkilenc százalékkal, a harmadikok a Mercedes-, a negyedikek pedig a Porsche-tulajdonos férfiak lettek. A férfiak véleményére is kíváncsiak voltak a kutatás készítői: minden ötödik a minis nőkre szavazott, tizenkét százalék az audisokra, tíz százalék pedig a BMW-sekre. Mint láthatjuk, a két nem véleménye némileg egyezik; ez valószínűleg maga az autó, nemcsak a sofőrök érdeme. A minis nők meg, ha rosszul is parkolnak, legalább nem lógnak ki nagyon az útra.

A brit Confused.com biztosításokat összehasonlító weboldal ezer nő és ezer férfi megkérdezésével készítette el kutatását. A felmérés egyéb autós szokásokra is kiterjedt, mint az ellenkező nemű sofőrökkel való flörtölés vagy a szex. A férfi válaszadók fele és a nők harminchét százaléka vallotta be, hogy szeretkezett már az autójában. A walesi sofőrök bizonyultak a legpajzánabbnak (náluk ez az arány ötvenkét százalék volt), a londoniak pedig a legvisszafogottabbnak (náluk pedig harminchét). Ezek a számok magasabbak a tavalyi kutatás eredményeinél – hogy a sofőrök lettek kalandvágyóbbak, vagy egyszerűen csak még kevesebb pénzük van kivenni egy motelszobát pár órára, nem tudni.

auto2

 

Flörtölni a mellettük álló kocsi sofőrjével a férfiak huszonkét és a nők tizenöt százaléka szokott. A kutatás kitért más tevékenységekre is, amit az autóban művelnek a britek a vezetés mellett. A férfiak tizenöt, a nők kilenc százaléka bulizott már a hátsó ülésen, illetve buliztak mögötte, míg ő vezetett. A férfiak huszonegy, a nők tizenhárom százaléka szokott versenyezni a mellette álló autó sofőrjével, ha a lámpa zöldre vált; és a férfiak tizenkét, a nők tíz százaléka tett már pontot aktuális párkapcsolata végére a volán mögött. A kocsiból való kiszállás, a dühös ajtóbecsapás, és a duzzogva hazaindulás eddig inkább a csöpögős hollywoodi mozik egyik jellemző jelenete volt, de úgy tűnik, a britek szívesen alkalmazzák a magánéletben is. Bár, hazagyalogolni a végtelen pusztában nem tűnik a legkellemesebb elfoglaltságnak, főleg télen…

couple fighting in car

 

A férfiak hatvannégy százaléka étkezik rendszeresen a volán mögött, a nőknél ez az arány csak tizenöt százalék. Ők viszont szívesen igazítják meg sminkjüket, és valljuk be, az ülésre pottyant rúzs hagyta nyom sem szebb, mint a műszerfalra cseppent ketchup. Gareth Kloet, a Confused.com vezetője állítása szerint a felmérés eredményei is azt mutatják, hogy a britek igazi kocsirajongók, hiszen számos fontos és örömteli tevékenységet – mint például az evés vagy a szex – művelnek az autójukban rendszeresen. Kevésbé kellemes dolgokat is csinálnak persze, a nők ötvenöt, a férfiak ötvenhét százaléka például veszekedni szokott, leggyakrabban azon, ki a jobb sofőr.