A vastag- és végbélrák az egyik leggyakrabban diagnosztizált rákos betegség. Évente több ezer embert érint Magyarországon. Sajnos a statisztikák azt mutatják, hogy azoknak az embereknek közel fele meghal, akiknél felfedezik ezt a betegséget. Tény, hogy a hagyományos kezelés, a műtét vagy a kemoterápia nem mindig vezet sikerhez. Emellett különféle mellékhatásai is vannak.

 

k1

 

Azonban megjelent egy halvány remény a horizonton. Az amerikai University of Adelaide tudósai egyik tanulmányban kimutatták, hogy a kókuszolajban található laurinsavnak rák-ölő tulajdonságai vannak. Csak két napi fogyasztás után is képes elpusztítani a rákos sejtek 90 százalékát. A kísérletet azonban egy Petri-csészében végeszték, hermetikus körülmények között, nem egy élő szervezeten.

 

k2

 

Sajnos ezeknek a kutatóknak nincsen további anyagi fedezete arra, hogy tovább kutassák a kókuszolaj pozitív hatását a rák ellen. Ennek az egyik fő oka, hogy a gyógyszeripari vállalatoknak nem érdeke, hiszen ők el szeretnék adni a saját termékeiket.

 

k3

De a kókuszolajnak számos egyéb pozitív hatása van az egészségre. A laurinsav, amely valójában az anyatej egyik komponense, erősíti az immunrendszert. Számos tanulmány azt mutatja, hogy a kókuszolaj egy védőpajzs a szervezetnek és számos betegségtől megvéd. Különösen a csontritkulás, vírusos betegségek (például hepatitis C, herpesz), epehólyag-betegség, Alzheimer-kór, krónikus betegségek és a rák ellen is kifejezetten hasznosnak bizonyulhat. Továbbá a kókuszolaj segít enyhíteni a kemoterápia mellékhatásait.

 

k4

 

A kókuszolaj egy igazi csoda fegyver a különböző betegségek ellen. De még a kozmetikában is nagyon hasznos. Népszerű orvosság a bőrfoltok ellen. Ezen kívül sok nő ezzel fényesíti a haját.

Mi a véleményed?