Kávé és kávé közt is óriási lehet a különbség. Most a legolcsóbbat ne is nézzük, általában nagyon messze van a jótól.

Viszont a boltokban kapható legborsosabb áru kávénál is van jobb választás. A kézműves kávék. Illatban, aromában, ízben és élményben magasan jobbak.

Mi a titkuk a kézműves kávéknak?

Persze a kis mennyiség miatti egy kávébabra jutó több gondosság is fontos, de a pörkölés a lényeg. Pontosabban a pörkölés utáni hűtés. Ez a tömegtermelésben azt jelenti, hogy vízzel permetezik a szemeket. A technológia miatt viszont csökken a zamat. A kis kávé manufaktúrákban azonban a kisebb mennyiséget szellőztetéssel hűtik, így aromásabb marad a kávébab.

Ma már nem csak különleges kávékat, hanem bio kávékat is kapni. Így annak sem kell lemondania a koffeinről, akinek fontos a vegyszermentes, tiszta forrásból származó reggeli ital.

S, hogy mi a különbség egy kézműves és egy sima (de jó) kávé közt? Ég és föld – mint mindenben, amiből kapni különböző minőséget, pl.: csokiban, borban.

Ezeket a különleges kávékat persze nem literszám döntjük magunkba, hogy ébren tartson. Inkább kis csészéből kortyolgatjuk és élvezzük a gőzölgő, aromás kézműves kávét. Magáért a kávé élvezetéért fogyasztjuk.