A tejsavó a sajtkészítés mellékterméke. Igen gazdag enzimekben, fehérjében, vitaminokban, éppen ezért nagyon egészséges, megtisztítja, és fontos tápanyagokkal tölti fel a szervezetet. A sárgás színű lé az egyik leghatékonyabb májtisztító és regeneráló lehet. Ismerkedjünk meg vele, és fogyasszuk megfelelően.

Nagyon sok a tejsavóban a vitamin (B6, B2, B12, K, C), és számos nélkülözhetetlen ásványi anyagot is tartalmaz (kalciumot, káliumot, magnéziumot, foszfort). Nagyon kicsi a kalóriaértéke, és számos fontos aminosav is megtalálható benne.

Serkenti az emésztését, és az étvágyat, megakadályozza a stroke, a magas vérnyomás, és a szívroham kialakulását. Erősíti az immunrendszert, csökkenti a stresszt, de segítségével megelőzhető a csontritkulás is.

Tejsavót házilag is készíthetünk!

Tegyük oda forrni egy liter friss tejet, ezután hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd adjunk hozzá cseppenként egy egész citrom kifacsart levét. Keverjük el, majd hagyjuk állni, míg a tetején keletkező zöldes, sárgás folyadék különválik, és le tudjuk tölteni. Tároljuk egy üvegben a hűtőben. A visszamaradt masszából pedig krémes sajt keletkezik.

Naponta igyunk legalább fél liter, de akár egy liter tejsavót, hogy szervezetünk megtisztuljon a méreganyagoktól, és egészségesen működjön.