Megmutatjuk a legjobb tippeket, hogy gyorsan sikerüljön talpra állni, miután darabokra tört a szíved. Egy-két hét önsajnálat, és szomorkodás kötelező, de utána már az egészségeddel játszol, ha görcsösen ragaszkodsz a múlthoz és a fájó emlékekhez. Állj fel a kanapéról, és kezdj új életet! Mutatjuk, hogyan!

1.  Ismerd fel, hogy a gyógyulás egy folyamat!

Egy kapcsolat vége jelentős változás az ember életében. Tulajdonképpen gyászolsz. Tudatosítani kell magadban, hogy ez nem csak egy rossz álom és, ha holnap felébredsz, nem felejtheted el az egészet, mintha meg sem történt volna. Napról napra jobb lesz, hidd el!

web620 (3)

2. Dühösnek érzed magad, de nem kilátástalan a helyzet!

Egy ideig bosszút akarsz állni, és talán az orra alá is dörgölöd, hogy te milyen boldog vagy nélküle néhány Facebook poszttal, persze ez nem igaz. De jól esik a bosszú.

Idővel ezen felül kell emelkedned, és el kell engedned a sérelmeket. Ha lehet, minél hamarabb.

3. Ne mindig hallgass a barátokra!

Szakítás után jön a sok “én megmondtam”, “tudtam, hogy nem illetek össze” szövegelés. Ezeket a legjobb, ha figyelmen kívül hagyod. Ők nem járták be a te utadat, nem tudják, mit élsz át, és hogyan érzel.

4. Hagyd a múltat, ne tekints vissza!

Ne hallgasd meg a közös számotokat ezerszer egy nap, sőt egyszer sem. Ne sétálj el a romantikus helyekre, ahová közös emlékek kötnek. Ez a legrosszabb, amit tehetsz. Azonnal visszaránt a hurokba az érzés, és annál nehezebben szabadulsz majd.

5. Ne gondolj arra, hogy “mi lett volna ha”, vagy mit kellett volna másképp csinálnod!

Nem tudsz visszamenni az időben, és megváltoztatni mindent. Ne kínozd magad azzal, hogy rágódsz rajta, hogy nem kellett volna ezt vagy azt mondanod.

web620 (4)

Kezdj el aktívan mozogni. Fuss, vagy járj el táncolni. A sport segít abban, hogy jobban érezd magad, és kitisztítsd a szervezetedben felgyülemlett méreganyagokat.

7. Tekints erre a kapcsolatra, mint egy ajándékra!

Minden kapcsolat épít és tanít téged, még akkor is, ha véget ér. Általa fejlődtél, és ez a tudás beépült a személyiségedbe. Légy hálás, mert ajándékot kaptál!

(forrás: ripost)