Annyira jól néz ki, és praktikus, hogy bármikor elfogadnánk. Ráadásul egyszerű szerkezete miatt nagyon könnyen fel lehet építeni, szinte bármilyen terepen. Nagyon vonzó ez a kis szuperház!

 

karton-haz

 

Egy amszterdami cég, a Fiction Factory forradalmian új házacskát alkotott, melynek alapanyaga nem más, mint a kissé “lenézett” karton. Elég nehéz úgy gondolni a kartonra, mint egy tartós, és rezisztens alapanyag, de az amszterdami cég megmutatta, hogy nem létezik lehetetlen.

Az 500 kg-s szekciókból összerakott, moduláris építmény használható nyaralóként, kempingezéshez, kerti háznak, de akár iroda is lehet belőle. A házikó mindenik szekciója 24 rétegű kartonpapírból áll. Felállításához nem szükséges alapozás, ezért egy nap alatt össze tudják rakni a kívánt helyszínen.

A ház teljesen környezetbarát, 100%-ban újrahasznosítható, és ezzel egy igazán nagy lehetőséget villantott fel a holland cég az építőipar számára. Minden rétegen vízálló bevonat van, végül egy fa védőburkot is kapott az építmény, így teljesen ellenáll az időjárási viszontagságoknak.

A tervezők minimum 50 év élettartamot jósolnak a kellemes kivitelezésű háznak. Mivel szigetelése is tökéletes, ezért nagyon könnyű fűteni, és hűteni is. Az épület teljesen puzzle-szerű, a megvásárlása után a tulajdonosok annyi elemet illesztenek egymás után, amennyire szükségük van. A első és hátsó lezáró elem pedig igény szerint lehet üveges, de teljesen zárt is.

A praktikus házak annyira népszerűek lettek, hogy jelenleg a vásárlók várólistán vannak. A cég évente ugyanis csak 20 darabot gyárt, mivel azt vallja, hogy a mennyiség nem mehet a minőség kárára. Az ára megközelítőleg 8 ezer dollár, de ez változik a kért elemek mennyiségétől.