Velence, mint a nyugodt és romantikus kisváros a karnevál idején egy vidám és mulatozástól hangos hangyabollyá alakul át, amit mindenki szeretne életében legalább egyszer megtapasztalni, méghozzá nem véletlenül, hiszen a világ második leghíresebb karneválja évente több százezer embert vonz világszerte, és aki egyszer ellátogatott ide, az biztosan élete végéig emlékezni fog az itt szerzett élményekre.

22-1024x675

Velencét többféle módon megközelíthetjük, ezáltal autóval, vonattal, de akár még repülőgéppel is. Utóbbi a leggyorsabb, a középső a legolcsóbb, míg az első a legkényelmesebb, noha készüljünk fel arra, hogy 9 órányi utazás vár ránk, és az autót is a külvárosban kell majd hagynunk egy parkolóban. A velencei karnevál immáron évek óta hagyományosan az „angyal repülésével” veszi kezdetét, ami abból áll, hogy egy fiatal szépség hatalmas üdvrivalgás, zene, valamint konfetti-felhő társaságában leugrik a Szent Márk téren található 99 méter magas harangtoronyból az ünneplő tömegbe. Az utóbbi években egyre gyakrabban választanak a szervezők Olaszországban, vagy világszerte ismert hírességeket, hogy ők nyithassák meg még nagyobb ováció kíséretében a karnevált.

311-1024x683

Ezt követően aztán elindul a több napon át tartó féktelen mulatozás sok-sok tánccal, zenés- és színházi előadással, álarcos mulatságokkal, felvonulásokkal, amelyek mind-mind tematikusak, és arra törekednek, hogy visszaadják a karnevál egykori arculatát, ezen felül pedig egy életre szóló élményben részesítsék a nézőket. A velencei karnevál egykoron egyébiránt azért született meg, hogy a velencei lakosság ilyen hangos mulatozással űzze el a rossz szellemeket, valamint a telet. Természetesen papíron ezt a jellegét mindmáig megtartotta a velencei karnevál, azonban ma már inkább hagyományőrző jelleggel ismerik ezt a funkcióját, mondhatni másodlagos jelleggel. A szervezők így évről-évre arra törekednek, hogy minél látványosabbá, minél emlékezetesebbé varázsolják az ünnepséget, ami sok százezer embert vonz Velencébe minden tél végén.

111-1024x576

Ha Te is elutaznál idén a velencei karneválra, akkor keresd fel az Euro-Travel utazási irodát, akik non-stop és több napos utazásokat is szerveznek a lagúnák városába!

(forrás: flyerz)