Sokszor jólesik, ha este lefekvéskor jó meleg van a lakásban, sőt még egyet tekerünk a fűtésen, hogy egészen biztosan a lábunk se fázzon meg. A kutatók szerint azonban egyáltalán nem jó, ha túl meleg van éjszaka a szobában.

 

hideg-szoba

 

Nézzük, milyen pozitív tulajdonságai vannak annak, ha kicsit hűvösebb a hőmérséklet éjszaka a lakásban.

Elősegíti a testsúly csökkenést

Ha anélkül szeretnénk fogyni, hogy edzőterembe járnánk, húzzuk le a fűtést, mielőtt elaludnánk. A hidegebb hőmérséklet beindítja az anyagcsere működését, és elkezdődik a fogyás. Alvás közben égethetjük a kalóriákat a hűvösebb szobában.

Sokkal jobban alszunk, és ez megszépít

Ha elegendő időt alszunk, beindul a melatonin hormon termelődés, és ez boldogsággal tölt el. Így reggel sokkal kiegyensúlyozottabbak leszünk, és az arcunk is kisimul. A melatonin egy természetes öregedésgátló.

A fejünket ne dugjuk a takaró alá!

Takarózzunk be, de a fejünk maradjon kint, így a szervezet egy idő után szabályozni fogja a testhőmérsékletet.

Jobb fizikai, és mentális egészség

Bizonyított tény, hogy, akik hűvösebb szobában alszanak, sokkal jobb fizikai, és mentális egészségnek örvendhetnek. Megerősödik az immunrendszer, és számos betegség el fog kerülni.

Próbáljuk ki az alábbi hasznos tippeket!

Vegyünk magunkra kevesebb ruhát – így elkerülhetjük azt, hogy fázzunk. Egy idő után a szervezet megszokhatja a sok ruhát, és akkor csodálkozni fogunk, hogy mégis miért fázunk. Ha eddig még egy vastagabb felsőt is vettünk a pizsamára, próbáljuk meg anélkül. Meglátjuk, mennyire jól fogjuk érezni magunk a meleg takaró alatt, sok ruha nélkül.

Dugjuk ki a lábunk a takaró alól – persze, kissé ráhajthatjuk, de ne legyen teljesen betakarva.

Kapcsoljuk be a légkondit! – Nyáron, ha nagy a hőség, kapcsoljunk légkondit vagy szobaventilátort enyhe fokozatra. Így sokkal jobban fogunk tudni aludni.

Teremtsük meg a megfelelő alvási hőmérsékletet! – Tanulmányok szerint a jó alváshoz szükséges ideális hőmérséklet az 18-21 fok.