Valljuk be a Crocs gumipapucsok nagyon praktikusak. Akár kertészkedéshez, akár egy nyári fesztiválra, de pancsolhatunk vele a patakparton, és ha úgy adódik, még az is megbocsátható, ha kifutunk vele a közértbe. Viszont, amennyire praktikus pont annyira egészségtelen is.

crocs-papusz

Aki ilyen típusú papucsot hord, imádja, legszívesebben az irodában is a praktikus lábbeliben ücsörögne, azonban a szakemberek óvva intenek attól, hogy hosszabb ideig viseljük.

“A cipő legfontosabb része mindig a szára. Ez tartja az egész lábat, hatással van arra, hogy egészséges támasztást kapjon a talp boltíve, és a lábujjtól, a sarokig futó rész” – mondja dr. Alex Kor, sportorvos.

A professzor szerint a Crocs papucs egyik legnagyobb hiányossága, pontosan ez, hogy nem tartja megfelelően a lábat. Bármennyire is élvezzük, hogy kényelmes, ez a papucs, sokszor okoz lábfájdalmat, hiszen semmilyen támaszt nem nyújt a lábnak. Így a huzamosabb viselés során komolyabb problémák is kialakulhatnak.

“Sajnos a Crocs egyáltalán nem alkalmas egész napos viselésre, hiszen nem tartja megfelelően a sarkat, ezért rossz hatással van az ízületekre, és a csontokra. Ha a sarok nem kap stabilitást, ínhüvelygyulladás is kialakulhat, de okozhatja a lábujjak deformálódását, körömproblémákat, tyúkszemet, vagy bőrkeményedést is.

Ezek a tények nem azt jelentik, hogy egyáltalán nem viselhetünk Crocs papucsot, csak gondoljuk meg, hogy mennyi időt hordjuk.