Válassz dúsító sampont

A dúsító samponok és balzsamok valóban képesek egy kevés tartást adni a hajadnak. Persze megduplázni nem fogják a mennyiségét, de arra tökéletesek, hogy egy kicsit jobban formázható legyen a hajad.

Csak a válladig érjen

Bár az álom általában a hosszú, dús haj, a vékony szálú haj még kevesebbnek látszik, ha túl hosszú. A rövidre vagy félhosszúra vágott frizura általában dúsabbnak hat, mivel a hajszálakat nem húzza le a saját súlyuk.

620x0 (30)

Tupírozd egy kicsit

Nem kell magadból 80-as évekbeli rocksztárt csinálnod, de ha egy tiszta, használaton kívüli fogkefével vagy tupírfésűvel egy kicsit összeborzolod a hajtöveket, többnek fog látszani a hajad.

Emeld meg a tövénél

A hajtőemelő hatású termékek is képesek a dússág illúzióját kelteni – egyszerűen azáltal, hogy nem hagyják lelapulni a hajat. Ha eddig nem használtál ilyesmit, ideje rászokni.

620x0 (31)

Melíroztass

Ha nem utasítod el teljesen a hajfestést, lehet, hogy néhány világosabb csík a megoldás. A melírozás ugyanis mélységet és textúrát ad a frizurának. Kérd meg a fodrászodat, hogy segítsen megtalálni a neked legmegfelelőbb árnyalatot.

Fesd be a fejbőröd!

Minél több látszik ki a fejbőrödből, annál ritkásabbnak tűnik a hajad. Keress a hajaddal egyező színű szemhéjfestéket, és egy nagyobb ecset segítségével töltsd ki a hézagokat a fejbőrödön. Az eredmény magáért beszél.

620x0 (32)

Használj körkefét

A szárításhoz a legjobb, ha kerámiabevonatú körkefét használsz. A hajszárítók óriási választékából pedig szavazz arra, amelyik negatív ionokat bocsát ki, és így megelőzi, hogy szálljon a hajad.

Élj egészségesen

A haj ritkulását gyakran életmódi tényezők, vagy hormonális változások okozzák. A legtöbbet azzal teheted a hajkoronád egészségéért és dússágáért, ha egészségesen táplálkozol, esetleg célzott táplálékkiegészítőket szedsz, rendszeresen mozogsz, és igyekszel kerülni, vagy kezelni a stresszt.

Vesd be máshogy a száraz sampont

A száraz sampon nem csak arra jó, hogy felfrissítse a hajadat, ha nem volt időd hajat mosni. Fújj egy kis száraz sampont a hajtövekre, és masszírozd be – ezzel megemeled egy kicsit a hajad, ami máris többnek látszik.

620x0 (33)

A hajhosszabbítás legyen minőségi

Végső esetben a hajhosszabbítás is megoldás lehet. Ezt a munkát mindig bízd tapasztalt profira, és ne sajnáld a pénzt a minőségi anyagokra sem. Csak így lesz természetes hatású a végeredmény.

620x0 (34)

Védd a hajad egészségét

Ez magától értetődőnek tűnik, mégis sokszor károsítjuk a hajunkat, egyszerűen azért, mert nem figyelünk eléggé. Ne mosd túl gyakran a hajad, és hajbalzsamból is csak egy diónyi mennyiséget használj, ezt se a hajtövekre, inkább csak a hajvégekre kend. A vizes hajat ne tépd a fésűvel, és minél ritkábban folyamodj az olyan hajkárosító hatású frizurakészítési eljárásokhoz, mint a hajvasalás vagy a hajsütővas. Használj szárítás előtt hővédőt, és a legjobb, ha a napsugárzástól is véded a hajszálaidat, válassz fényvédő faktort tartalmazó sampont és balzsamot.

(forrás: ripost)