A látszólag egyszerű élelmiszer igen gazdag tápanyagokban, és nagyban javíthatja az általános egészségi állapotot. Az egész tojás elfogyasztása létfontosságú az egészség szempontjából – a sárgája tartalmazza több mint 90% -át a tojás vas és kalcium tartalmának, míg a fehér tartalmazza a felét a tojás fehérjetartalmának. Íme 10 ok, miért kell enni tojást minden nap:

toj

Teljesítmény javítása

A tojás egy nagyon tápláló élelmiszer – egy tojás tartalmaz körülbelül 6 gr. fehérjét és különböző vitaminokat és ásványi anyagokat, C-vitamin nincs benne, ezért azt javasoljuk, hogy friss gyümölcslét is igyál a tojás mellé reggelire.

Megoldani a vashiányt

Az emberek gyakran szenvednek enyhe vashiányban: tünetei a fáradtság, fejfájás, ingerlékenység, de tojás segíthet ebben az esetben. A leginkább felszívódó és hasznosítható típusú vas van benne, sokkal jobb, mint vaspótló.

Tápanyag

A tojás értékesen hozzájárul a tápláló étrend tápanyagtartalmához. A, B12 és E vitamin, folsav tartalma miatt segíti a zsírégetést.

Nem növeli a koleszterin szintet

20 évvel ezelőtt, a tojást megvádolták a koleszterin szint emelésével, de az újabb vizsgálatok nem találtak összefüggést tojásfogyasztás és a koszorúér-betegség között.

Fogyaszt

A leginkább jóllakottságot biztosító élelmiszer a legkisebb kalóriával. Aki tojást reggelizik, sokkal kevésbé éhes később, mint aki bármi mást.