Johan Huibers másfél évet töltött az óriási lebegő bárka megépítésével, ami élethű mása lett a Bibliai eredetinek. Az építő még arra is odafigyelt, hogy az építéskor az eredeti mértékegységeket, a könyököt használja.

noe-barkaja2

Az óriási bárka akkora, mint egy stadion, 5 ezer ember is elfér benne. Hossza 137 méter (vagyis háromszáz könyök), szélessége 21 méter (ötven könyök), magassága pedig 14 méter (harminc könyök).

A bárka a holland Dordrecht városában, a Merwede folyó kikötőjében található. A hajó jelenleg Bibliai múzeumként működik, azzal a céllal épült, hogy könnyebben megértsék az emberek a Bibliát. A korhű hangulat érdekében óriási állat maketteket helyeztek el, de élő madarakat is telepítettek bele.

noe-barkaja1

Huibers első bárkáját 2004-ben építette, mellyel turistákat szállított a város csatornáin. Noé bárkáját ezelőtt nyolc évvel kezdte építeni, azonban már 1992-ben kitűzte maga elé a célt. A bárka másfél év alatt készült el, Noénak 120 évbe tellett megépíteni. Egyszer azt álmodta, hogy Hollandia egy részét el fogja önteni a víz, majd reggel mikor felébredt, vett egy könyvet Noé bárkájáról, és elkezdte tervezni a menedéket.

Az építmény teljesen biztonságos, vannak benne vészkijáratok, és biztonsági kamerák is.