Emma Lee ikreket várt. A terhesség 13.-ik hetében az orvosi vizsgálat során megállapították, hogy az egyik lány anencephalia-ban szenved amely megakadályozza az agy és a koponya csont normális fejlődését. Az ilyen betegségben szenvedő gyermekek halálra vannak ítélve, mivel születésük után egy hétnél nem élhetnek tovább.

 

k1

 

Ebben a helyzetben az orvosok szelektív abortuszt javasoltak a várandos anyának. Emma sokat gondolkodott és úgy döntött, hogy megszűli a beteg babát. Az oka amiért nem volt hajlandó megfogadni az orvosok tanácsát, hihetetlen!

k2

“Nagyon jól megértettem, hogy az egyik kislányom nemsokkal a születés után meg fog halni. Lehet, hogy sokkal könnyebb lenne, ha ez már megtörténne az anyaméhben. De arra gondoltam, hogy még léteznek olyan édesanyák, akik egészségtelen gyereke betegen születik meg, de mégis reménykednek. A kislányom agya lehet, hogy nem lesz egészséges, de más szerve igen.”

k3

“Néhány újszülöttnek szervátültetésre van szüksége. Van akinek ez az egyetlen reménye, hogy életben maradjon. Ha az én kislányomnak nem is lesz esélye, hogy életben maradjon ebben a világban, akkor igazi hős lesz, mert segíthet több életet megmenteni.” – mondta a fiatal édesanya.

k4

Emma a várt időben ikreket szült. Az egyik kislány rendellenességgel szült és csupán 74 percet élt… A kislány veséjét és máját más gyerekek kapták meg és ezáltal esélyt kaptak az életre.

k5

“A kislányom egy igazi hős… mindössze 74 percet élt, mégis néhány újszülöttet mentett meg!” – mondta az édesanya.

Fejezzük ki együttérzésünket egy megosztással!