A Japánban található Chiba állatkertben a minap egy furcsán meglepő dolog történt. A lencsevégre kapott felvétel percek alatt bejárta az internetet.

 

oroszlan-kisfiu

 

A kisfiú családjával hétvégi kikapcsolódásképpen az állatkertbe látogatott, de, akkor még nem gondolták, hogy ilyen különleges dolog fog történni velük aznap. A gyerek éppen a biztonsági üvegablakon keresztül figyelte az oroszlánt, majd egyre közelebb, és közelebb merészkedett hozzá. Csodálkozva szemlélte, és éppen megfordult, hogy elújságolja szüleinek is, hogy mekkora “cicával” találkozott, amikor az oroszlán teljes erejéből nekifutott az üvegablaknak.

Még szerencse, hogy a gyerek az egész támadásból semmit sem látott, mert különben biztosan egy életre nyomott hagyott volna benne ez az élmény. Amikor visszafordult, az oroszlán már aránylag békésen sétált az üvegen túl. Az oroszlán reakcióiból ítélve, egyáltalán nem játszani akart, hanem igenis agresszív támadásnak indult. Még szerencse, hogy ott volt köztük az az üvegablak.

Adam Roberts, a Born Free USA vezérigazgatója elmondta, hogy ha nem lett volna köztük ez a szuper biztonságos üveg, akár tragédiába is torkollhatott volna az oroszlán kirohanása.