Tong Phuoc Phuc megmutatta a világnak, hogy mi az igaz szeretet. Ez a vietnámi férfi már több mint 100 életet mentett meg. Az egész történetnek már 15 éves múltja van: 2001-ben, Tong feleségét várta a kórház várótermében, hogy megszülje gyermeküket. Közben felfigyelt a szomszédos teremre, ahová várandós nők léptek be, azonban baba nélkül jöttek ki onnan.

 

f1

 

Beletelt egy kis időben, amíg Tong rájött, hogy az említett helyiségben abortuszt végeztek. Pusztán a tudat, hogy a babákat nem hozzák a világra hanem megölik, összetörte Tong szívét. Ezért kérelmezte, hogy tegyék lehetővé, hogy a halott kisbabák méltóbb helyre kerüljenek.

 

f2

 

A megtakarított pénzéből egy földterületet vásárolt a hegyekben. Ennél idilli hely nem létezett, ahová eltemethetnék a babák maradványait. Felesége eleinte őrültnek tartotta de a férfit semmi sem riasztotta el. 15 év alatt már több mint 10.000 abortált csecsemőt temetett el a hegyoldali pihenőhelyben. Tong temetőkertje nem csak a gyász helye, hanem kétségbeesett nők reménysége is lett.

 

f3

 

A híre nagyon gyorsan elterjedt és most olyan édesanyák keresik fel, akik nem tudnak gondoskodni gyermekükről és Tong segítségét kérik. A középkorú vállalkozó minden teketória nélkül segít a rászoruló nőknek és csecsemőknek és vigyáz rájuk, amíg egy nap ők is képesek lesznek gondoskodni a gyermekről. Így a temetőkert helyén egy gyermekotthon is épült, amely a mai napig több mint 100 gyereknek adott új otthont.

f4

Annak érdekében, hogy megkülönböztesse a gyermekeket, Tong saját maga kereszteli meg őket. – elvégre ő a gyermekek nevelőapja.

f5

A sok gyermek felnevelése herkulesi feladat, de Tong nagyon elégedett, hogy ennyi gyermeknek apja lehet. “Én ezt a munkát fogom végezni az utolsó leheletig és másokat is arra bíztatok, hogy segítsenek a hátrányos helyzetű embereknek” – mondta Tong határozottan egyik interjúban.

f6-800x600

El tudod képzelni, hogy milyen szerető apa lehet? Tong munkája révén rengeteg gyermek élete kapott egy második esélyt. Még ha nem is mindenkinek van elég ereje és lehetősége, hogy ennyi jót cselekedjen, de mindenképpen sok ember példát vehetne róla! Oszd meg, ha egyetértesz!