A Mashable készített egy toplistát, amibe az idei év leginspirálóbb, legszuperebb anyukái és apukái kerültek.

1. Egy anyuka megtervezte a legmenőbb hallókészüléket, amit egy gyerek viselhet

asp_620_114

Egy brit anyuka, Sarah Ivermee egy barátjától hallotta, milyen nehéz rávennie hallássérült lányát, hogy felvegye a hallókészülékét, mert a többiek kiközösítik őt az iskolában –ekkor Sarah-nak egy zseniális ötlete támadt. Különféle, a gyerekek körében divatos rajzfilmfigurákat és szuperhősöket ábrázoló figurákat készített, amelyek könnyen ráakaszthatók a hallókészülékre, illetve matricákat, amelyekkel maga a készülék is a gyerekek számára vonzó módon dekorálható.

Az ötlet olyan sikert aratott, hogy mára Sarah-nak egy cége van, ami a világ minden tájára készíti a hallássérült gyerekeknek a hallókészülékeket “menősítő” kellékeket. Ezeknek köszönhetően a hallássérült gyerekek nem csak szívesen viselik készülékeiket, de egyenesen büszkék rá, sőt, az iskolában már irigyelt tárgyakká váltak a fülükben lévő szerkezetek.

2. A nő, aki megmutatta, hogy valójában hogy is fest a női test szülés után

asp_620_2enekesno

Egy énekesnő, Kimberly Henderson azután posztolta a képet, miután “mindenki gratulált nekem, hogy 4 gyerek után is milyen tökéletes testem van. Úgy döntöttem, felteszem ezt a képet a Facebookra, hogy mindenki láthassa, milyen is ez a tökéletes test…”

3. Az édesanya, aki szülés közben tette le a vizsgáját

asp_620_3vizsga

A georgiai Tommitrise Collinst éppen aznap kezdett vajúdni, amikor egy fontos vizsgáját is le kellett tennie. Nem volt mit tenni, a szülés előtt közvetlenül, vajúdás közben letette a vizsgát, online, egy laptopon.

4. Az apa, aki inkább bőrig ázott, minthogy vizes legyen a fia a viharban

asp_620_4papa

Az előzőhöz hasonlóan ezt a képet is rengetegen osztották meg. Ahogy az egyik hozzászóló megjegyezte, ez az apuka jóval többet tett annál, hogy megóvta a gyerekét az esőtől. Arra is megtanította a fiát, hogyan tegyen másokért azelőtt, hogy magára gondolna.

5. Az apa, aki félbeszakította a lánya esküvőjét, hogy egy szívbemarkoló dolgot tegyen

asp_620_5eskuvo

Egy ohiói apaTodd Bachman félbeszakította lánya esküvőjét, hogy felkérje lánya nevelőapját, hogy közösen kísérjék az ifjú menyasszonyt az oltárhoz. Ez pedig azért volt a részéről óriási áldozat, mert a két férfi kifejezetten nem bírta egymást. Amikor a férfi váratlanul odaállt a másik férfi elé, egy pillanatra mindenkiben megállt az ütő. De azután valami csodálatos következett. “Te segítettél felnevelni!” – kezdte mondandóját az apa, majd felkérte a lány nevelőapját, hogy együtt vezessék a lányt az oltárhoz. Hihetetlenül megható pillanat volt, akik átélték, azt mondják, mindenkinek könnybe lábadt a szeme.

6. Az apa, aki fejére tetováltatott egy hallókészüléket, hogy úgy nézzen ki, mint a kislánya

asp_620_6hallo

Alistair Campbell lányának, a súlyosan nagyothalló Charlotte-nak két cochleáris implantátumot ültettek be. Ez egy olyan berendezés, melyet fixen beültetnek az ember fejébe, a fül felett, a koponyában ül a mikrofon, ami elviszi a jeleket a belső fülben helyet kapott elektródához. Alistair elhatározta: mindenben támogatni fogja a kislányát, így a fejére tetováltatott egyet, miután leborotválta a haját. Ezzel az volt a célja, hogy a kislány ne érezze különcnek magát.

7. Kisfiú létére hercegnőnek akart öltözni a jelmezbálon – az apja pedig megengedte

asp_620_7hercegno

Caiden Henson fiú létére Elza királynőnek akart beöltözni Halloweenkor, ez ugyanis a kedvenc szereplője a Jégvarázsban. Apukája, Paul pedig úgy volt vele, hogy ha a gyerek ezt szeretné, nem fogja csak azért megakadályozni benne, mert Elza egy női karakter. Miután Paul Henson mindezt kiposztolta a Facebookra, rengeteg lájkot és támogató kommentet kapott más szülőktől.

8. Az apuka, aki beöltözött Elzának a Jégvarázsból

Mivel a lánya Olafnak, a hóembernek öltözött, elengedhetetlenül szükséges volt, hogy Olaf mellé legyen egy Elza.

9. Egy anyuka zseniális, vicces és időnként megdöbbentően őszinte rajzokon mutatta be, milyen is valójában várandósnak lenni

asp_620_925

10. Mark Zuckerberg és Priscilla Chan, akik gyönyörű levéllel köszöntötték újszülött lányukat december 1-én

asp_620_10zuck

Nem mellesleg azt is közölték a levélben, hogy lemondanak Facebook-részvényeik 99 százalékáról. Ezt az összeget – nagyjából 13 140 milliárd forintnak megfelelő dollárt – pedig jótékony célokra fordítják, mivel “Mint minden szülő, mi is azt szeretnénk, ha egy, a miénknél jobb világban nőnél fel”

(forrás: szeretlekmagyarorszag)