A világ minden pontján belebotolhatunk egy-egy érdekes, bizarr vagy éppen extrém ételkülönlegességbe, legyen szó távoli tájak különös szokásairól vagy mindennapi ételek újragondolt verziójáról. Az angol precizitással készülő von Essen Platinum Club Sandwich például fél kilót nyom és minden hozzávalója szigorú ellenőrzést követően kerül felhasználásra.

szendvics

De ha nem az étel, akkor az étterem is lehet különleges. A belga David Ghysels egy sztárséffel és egy daruval kápráztatja el extremitásra vágyó vendégeit: fantasztikus ételek több tíz méter magasan! Ha azonban inkább valami különleges ételre vágyunk, válasszuk a New York-i Nino Positano éttermének pizzáját 180 ezer forintért olyan feltétekkel, mint a kaviár, lazackarika, friss homár, wasabi.

daru

Egy New York-i hotel ezerdolláros ajánlata a világ egyik leglenyűgözőbb bagettje, mely szarvasgombás krémet, goji bogyót, rizlingzselét és aranylevelet is tartalmaz, ráadásul a nemi vágyat is serkenti. Hasonló ízvilágú fogásokkal várja vendégeit egy szingapúri francia étterem, melynek különleges menüjében minden fogás szarvasgombából áll.

hamburger

A vegasi Mandala Bay hotelban a szerencsénket akár egymillió forintos burgerrel is ünnepelhetjük: marha steak, szarvasgomba, cheddar és a fantasztikus 1995-ös Chateau Petrus bordeauxi borból készített öntet. Ritka ajándék, azonban elképesztően egészséges és finom a Hokkaido szigeten termő Densuke fekete görögdinnye, melynek ára 6100 dollár.

hambi

Az isztambuli szultán arany süteményét érdemes megkóstolnia minden arra járónak, alig 180 ezer forint egy szelet az ehető 24 karátos arannyal szórt süteményből. A moszkvai Ritz-Carlton hotelben a legkülönlegesebb pezsgőt szürcsölheti a fáradt utazó: az import finn finomságot 1997-ben találták meg a tenger mélyén, sértetlenül. Egy üveg közel 50 millió forint.

arany

Adagonként félmillió forintért kóstolható meg a világ legporhanyósabb marhája, a Wagyu-steak, mely japánból származik és a Kobe-fajták közé tartozik. A steak értékét az növeli, hogy a vágásra nevelt bocikat minden nap kézzel masszírozzák és sörrel etetik.

Kobe