A munkába igyekvő alkalmazottak irigykedve nézhetnek a vállalkozókra, akik saját maguk osztják be a munkaidejüket, eldönthetik, hogy elvállalnak-e egy megbízást, megvalósíthatják az ötleteiket és saját maguk főnökei lehetnek.

Vállalkozónak lenni azonban kicsit sem könnyű szakma, hiszen ez a létforma komoly kockázatvállalással jár, ráadásul olyan nehéz döntéseket kell meghozni, ami egyáltalán nem biztos, hogy mindenki számára kedvező lesz.

Ha tehát azon gondolkodunk, hogy érdemes lenne-e vállalkozást indítanunk, akkor nézzük meg, hogy a csillagjegyünk hogyan látja a kérdést!

Kos: Szívesen belevágunk a dolgok sűrűjébe. A kezdeti lelkesedésünk annyira nagy, hogy azzal bármilyen akadályt legyőzünk. Abban nagyon jók lehetünk, hogy beindítsunk egy vállalkozást, új dolgot találjunk ki. A probléma esetünkben az lehet, hogy később, amikor véget ér a kezdeti lelkesedés, és beáll a rutin, akkor is életben kell tartanunk a céget.

Bika: A teherbírásunk és a szívósságunk alkalmassá tesz arra, hogy saját vállalkozásunk legyen, ám esetünkben fennáll annak a veszélye, hogy túlvállaljuk magunkat. Tudnunk kell, hogy a vállalkozók nem osztják be maguknak a munkaidejüket, ugyanis az a nap 24 órájában tart.

Bikaként túlságosan komolyan vehetjük, hogy soha, még hétvégén sincs vége a munkaidőnek, ám ez hosszú távon se nekünk, se a cégünk lendületének nem fog jót tenni.

Ikrek: Képesek vagyunk a kezünkben tartani a szakmai ügyeinket, és a kreativitás terén sincsenek problémáink, tehát ügyesen egyensúlyozva, sikeres vállalkozók lehetünk.

 

Ikrekként azzal azonban tisztában kell lennünk, hogy a vállalkozás konfliktusokkal járhat, ezért könnyen előfordulhat, hogy nem kerülhetünk el egy-egy nézeteltérést.

Mivel szükségünk van arra, hogy az emberek szeressenek és elismerjenek, ezért ez olyasmit, amit meg kell tanulnunk kezelni, ha úgy döntünk, hogy saját vállalkozást akarunk indítani.

Rák: A csillagjegyünk miatt jellemző ránk, hogy szeretünk biztosra menni, és rosszul tűrjük, ha túlságosan nagy rajtunk a nyomás, esetleg egyedül kell meghoznunk a komoly döntéseket. Ebből következik, hogy egyáltalán nem biztos, hogy jó ötlet lenne, ha vállalkozást indítanánk.

Amennyiben mégis szeretnénk kipróbálni magunkat, mint vállalkozó, akkor ez segíthet abban, hogy megtaláljuk magunkban a bátorságunkat és a teherbírásunkat ahhoz, hogy irányítsunk, még akkor is, ha nem érezzük igazán jól magunkat ebben a szerepben.

 

 

Oroszlán: Ki vagyunk éhezve a sikerre, amit a leginkább úgy tudunk elképzelni, hogy saját magunk, valósítjuk meg a saját elképzeléseinket, tehát nagyon jól érezhetjük magunkat vállalkozóként, ám nem biztos, hogy ugyanabban éljük meg a cégünk sikerét, mint mások.

Oroszlánként nem biztos, hogy a pénz az, amit sikerként könyvelünk el, hiszen arra vágyunk a leginkább, hogy tényleg jók legyünk abban, amit csinálunk, ezt pedig mások is elismerjék bennünk.

Szűz: A csillagjegyünk szerint pontosak és precízek vagyunk, ez pedig két remek tulajdonság ahhoz, hogy saját vállalkozást irányítsunk, ám az ellenünk szól, hogy gyakran a biztonságos megoldást választjuk, és nincs merszünk kockáztatni, ezzel pedig a saját sikerünket szabotáljuk.

Nem kizárt, hogy számunkra az a forma lenne a legjobb, ha társulnánk valakivel, akinek az ötletei és a lelkesedése előrébb viszi a cégünket.

 

 

Mérleg: Mindig az egyensúlyra törekszünk, emiatt a saját vállalkozás irányítása olyasmi lehet, amit nekünk találtak ki. Mérlegként tudjuk, hogy mikor kell kockáztatni, és mikor kell biztosra menni. Az sem okoz gondot, hogy tisztában legyünk a saját képességeinkkel.

Az a tulajdonságunk is jó vállalkozóvá tehet, hogy tudjuk, hogy mit érdemes elvállalnunk. Mivel jól bánunk az emberekkel, emiatt ügyfeleket is képesek lennénk szerezni. Egyedül csak arra kell figyelnünk, hogy ne kényelmesedjünk el, mert az megöli a művészi hajlamunkat, ami a vállalkozásunk alapját adja.

Skorpió: Forró fejű és merész emberek vagyunk, ezért ideális lehet számunkra a saját vállalkozás indítása. Az is a vállalkozói létforma mellett szól, hogy merész Skorpióként nem félünk a kockázatvállalástól.

Arra oda kell figyelnünk, hogy ne essünk túlzásba a bátorsággal, mert könnyen keresztbe tehetünk magunknak azzal, hogy folyton keressük az új kalandokat. Ezzel veszélybe sodorhatjuk a vállalkozásunk sikerét.

Még mielőtt belevágnánk egy vállalkozásba, tanuljuk meg felmérni a helyzeteket, mert akkor képesek leszünk helyesen megítélni, hogy mikor éri meg belevetnünk magunkat egy kalandba, és mikor jobb, ha a biztosra megyünk!

 

 

Nyilas: Az élet minden területén szeretjük, ha a magunk urai lehetünk, tehát a vállalkozás vezetése jó döntés lehet a részünkről, hiszen itt senki sem szólhat bele a dolgainkba. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy lehet, hogy rosszul viselnénk azt a sok kötelezettséget és feladatot, ami a vállunkat nyomná.

A legtöbb Nyilas esetében eljön az a pont az életében, ami lehetővé teszi, hogy sikeres vállalkozó legyen, mert elég tapasztalatot és tudást szerzett ehhez. Ha ennél korábban vágnánk bele egy vállalkozásba, akkor azzal csak saját magunknak ártanánk.

Bak: Nem lehet mindenki vállalkozó, mert vannak, akik nem bírják elviselni az ezzel járó kockázatot, ezért Bakként valószínűleg nem szívesen vágnánk bele ebbe a dologba. Abban az esetben, ha valaki más beindítja a céget, nekünk pedig csak át kell vennünk az üzletet, akkor a lényeglátásunkkal, szívós munkatempónkkal továbbra is sikeres lehet a vállalkozás. A kérdés csak az, hogy mennyire viselnénk jól a folyamatos bizonytalanságot és kiszámíthatatlanságot.

Vízöntő: Nagyon szeretünk más emberekkel foglalkozni, ráadásul állandóan valami újdonságon jár az eszünk. Az ötleteink általában újszerűek, előre mutatóak, tehát sikeres vállalkozást vezethetnénk, ha elfogadjuk, hogy olykor tanulnunk kell.

Abban az esetben, ha nem ijeszt meg az a tény, hogy néha kudarc érhet, akkor sikeresen megvalósíthatjuk az ötleteinket. Ha tudjuk magunkról, hogy nem fogadjuk el, hogy mi is hibázhatunk, akkor csak saját magunknak generálnánk problémákat vállalkozóként.

Halak: Remek képességünk van ahhoz, hogy a nehéz vagy kudarcra ítélt helyzetekből is kihozzuk a legjobbat. Ha kapunk az élettől egy-két pofont, akkor az még kevés ahhoz, hogy ne tudjunk gyorsan továbblépni.

Mint tudjuk, a vállalkozásban vannak buktatók, veszteségek, de mi ügyesen túljutunk ezeken, ezért nem okoznak a kelleténél nagyobb törést a pályánkon. Ez a hozzáállás sokat segíthet abban, hogy hosszú távon is kiegyensúlyozott legyen a vállalkozásunk.