Ismerd meg Eric Anivát, aki abból él(t) Malawiban, hogy lányok szüzességét vette el – pénzért. Hogy ki fizetett neki ezért? A hagyományokhoz ragaszkodó családtagok, akik lányuk első menstruációja után ráuszították ezt a férfit a gyermekükre.

90455797_aniva-brighter-976

Mintha nem lenne elég, hogy 10-12 éves kislányok is voltak közöttük, Eric Aniva régóta HIV fertőzött, és a beavatási szertartások során sosem használt óvszert. Csak erről valahogy elfelejtett szólni a szülőknek.

A férfi elfogatása után – az ország imidzsére rossz fényt vet, ezért az elnök kérésére végre letartóztatták –  bevallotta, hogy hosszú évek óta dolgozik hiénaként – így hívják azokat az embereket, akik pénzért veszik el gyereklányok szüzességét. Egész pontosan több mint 30 éve, 1985-ben kezdett el szexmunkásként tevékenykedni, aki serdülő lányok szüzességével keresi a kenyerét. Az, hogy közben megkapta a halálos betegséghez is vezető vírust, nem állította meg, és persze nem közölte az őt felbérlő szülőkkel sem. Egy-kétezer forintnak megfelelő pénzt kapott lányonként, ami Malawiban jó pénznek számít, pláne, hogy el kell tartania a családját.

Az ENSZ adatai szerint Malawiban minden tizedik ember HIV-fertőzött, amihez nagyban hozzájárul az, hogy beteg hiénákat dolgoztatnak. Aniva egyébként a munkaidő lejárta után hétköznapi életet él két feleségével – az egyiket pont egy szertartás során ismerte meg -, és számos gyermekével.

Az országban annyi változás történt, hogy 18 év alatt senki sem házasodhat törvényesen, de az intézkedés elenyészik abban a borzalomban, amit az AIDS, a  káros, gonosz, mélyen tudatlanságban gyökerező hagyományok, és az erőszak tombolása okoz.