Sara és az unokatestvére, Felicity King évődései és az ellenségeskedésből barátsággá lett kapcsolata nagy sikert aratott. A gyerekszínészek, a Sarát játszó Sarah Polley (37) és Gema Zamprogna (40), aki Felicity bőrébe bújt kisiskolásként, azóta is a színészetből próbálnak megélni, igaz, komoly sikereket igazán csak Sarah ért el – de nem színészként.

Ugyan felnőttként szerepelt pár filmben, komoly elismerést rendezőként kapott, rögtön az első filmje, az Egyre távolabb című mű bezsebelt egy Oscar-jelölést, igaz, Polleyt forgatókönyvíróként nominálták.

6cbf5daebefff84c0c4c5880154081c3

Sarah Polley pár nappal a 11. születésnapja után elvesztette édesapját, így a Váratlan utazásbeli karakterével, aki a történet szerint édesanyja halála után kerül a vidéki rokonokhoz, volt az életükben közös. Ráadásul a gyerekkorát az is megkeserítette, hogy édesanyja előző házasságában született idősebb testvérei sokat cukkolták, hogy egyáltalán nem hasonlít az apjára. Mint felnőttkorában megtudta, nem véletlen: édesanyjának ugyanis viszonya volt a producerrel, tőle született Sarah. Talán emiatt is menekült a filmek világába, már nyolcévesen megkapta első szerepét, és egyre sikeresebb gyerekszínész lett, az iskola nem érdekelte, 15 évesen el is tanácsolták. Mivel azonban a Váratlan utazás sikere anyagilag is függetlenné tette Sarah-t, nem volt gond azzal, hogy az anyja és a nevelőapja nem igazán nézték jó szemmel, hogy a színészetet választotta az iskola helyett.

cc4fc466f2104448d75065ff5402a63a

Gema Zamprogna nem csak a sorozatban, de az életben is szöges ellentéte volt a lázadó Sarah-nak. A színésznő igazi jó kislány volt, nemcsak élte, de tanulta is a színészmesterséget, dráma szakon diplomázott, és inkább a klasszikus, színházi színészi pályán találta meg a hivatását.

Ugyan a két egykori gyerekszínész élete teljesen máshogy alakult, a magánéletükben végül mind a ketten megtalálták a boldogságot, Sarah Polleynek második férjétől két gyönyörű kislánya született, Gema pedig három gyermek, egy kislány és két kisfiú anyukája lett az elmúlt években.