Eminem 1972. október 17-én Marshall Bruce Mathers III. néven látta meg a napvilágot Missouri államban, Saint Joseph-ben. Édesanyja mindössze 15 éves volt, mikor világra hozta a kisfiút.

Eminemnek korai szerelmével Kim Mathers-al nagyon hosszan tartó, viharos kapcsolata volt. A lány még 15 éves sem volt, amikor kisebbik lánytestvérével Eminemhez költöztek.

A hírnév, kábítószer és az alkohol negatív hatással volt a kapcsolatukra. Ennek ellenére Eminemnek és Kimnek 1995-ben egy kislányuk született, majd 1999-ben feleségül vette. A kapcsolatuk nem volt tartós, két év múlva elváltak. A rapper egyik albumában durván megsértette a volt feleségét.

A dalszöveg tele volt gyűlölettel, erőszakkal. Fájdalmas-gyilkos érzelmeit a dal szövegeiben fejezte ki és ezzel durván megsértette édesanyját és Kimet is.

2003-ban például az Egyesült Államok Titkosszolgálata is nyomozást indított a sztár ellen egy dalszöveg miatt, amely sokak véleménye szerint nemcsak sértő volt az Egyesült Államok elnökével szemben, de alig burkolt fenyegetést is tartalmazott: “Picsába a pénzzel / Nem halott elnökökért rappelek / Inkább látnám az elnököt holtan” (We As Americans). A vizsgálatot követően azonban nem került rácsok mögé az akkor már nemzetközi pályán szárnyaló zenész, akinek dalai – a nők elleni erőszakos kikacsintás mellett – jellemzően a kilátástalan, nyomorban élő milliókhoz szólnak.

Középiskolások voltak, amikor szerelmesek voltak egymásba. Eminemnek nagyon nehéz gyermekkora volt. Édesanyja mindössze 15 éves volt amikor megszülte Eminemet és az apa másfél évvel később elhagyta – állítólag nem találkoztak soha többé.

e1

 

Csak a zene tartotta össze őket. Az iskolában félpucéron táncoltak. Eminem például háromszor ismételte meg a kilencedik osztályt. 17 évesen teljesen kimaradt az iskolából.

e2

 

Kim és Eminem elkezdték közös életüket. 1995 karácsonyán kislányuk született, de röviddel a baba születése után állandóan vitatkoztak egymással.

 

e3

Megpróbálták rendbe tenni a kapcsulatukat, de a növekvő siker és a népszerűség miatt ellentétes irányba kezdtek eltávolodni egymástól. Eminem meglátta Kimet csókolózni egy éjszakai klub kidobóemberével. A rapper dühös lett és bántalmazta a férfit. Fegyvert is fogot rá, és le is tartóztatták. Később dalt írt az esetről, a dal ceme: The Kiss.

 

e4

 

Eminem egyik alkalommal meghívta a volt feleségét egy koncertre, ahol durván megalázta több ezer ember előtt. Kim elrohant a koncertről, beszállt az autójába és dühösen elment. Amikor hazaért Detroitba, öngyilkosságot kísérelt meg és elvágta ereit.

e5

 

2006-ban újraházasodtak, azonban egy hónappal később Kim heves vitába keveredett Eminem öccsével. Ez annyira feldühítette a rappert, hogy elhagyta a családi otthont és több mint egy hónapig nem tartotta a kapcsolatot feleségével és lányával.

 

e6

A második házasság után sem tartott soká a boldogság, de megpróbálták rendbe hozni a dolgokat. Később Eminem válási papírokat nyújtott be.

 

e7

 

Eminem rengeteg küzdelmen ment keresztül. Altató gyógyszerkkel próbálta leküzdeni az álmatlanságot. Valiumot, Ambient és metadont kezdett használni. Egyil alkalommal túladagolta magát és az orvosok két órát adtak neki. Eminemet függősége miatt kezelni kellett. 2008 óta tiszta lett és nem fogyaszt kábítószereket.

 

e8

 

Kim is megváltoztatta az életmódját. Nagyon megviselte, amikor ikertestvére kábítószer túladagolásba meghalt. A zaklatott Kim bevallotta, hogy sokszór megpróbálta kioltani az életét, mert nem tudja elképzelni az életet a nővére nélkül.

 

e9

 

Jelenleg Detroitban él és Eminem lányát neveli. A kislányuk már pszichológus hallgató a Michigan State University Egyetemen.

 

e10

Mi a véleményed?