Apja már Derek Rabelo születése előtt is arról álmodozott, hogy fiából szörfös lesz. Mutatja ezt az is, hogy gyermekét az első hawaii világbajnok szörfösről, Derek Ho-ról nevezte el.

Egy váratlan fordulat azonban gátat szabott az álmoknak,

Derek ugyanis elveszítette a látását, egy glaucoma nevezetű betegség miatt.

20160208a-vak-fiu-megvalositotta-almat

Ennek ellenére a brazil fiatal is szörfözni akart, és amikor 17 éves lett, eldöntötte, hogy valóra váltja a saját és apja álmát is.

“Először az édesapám tanított” – mondta a Bored Pandának” Reggelente együtt mentünk ki a partra, később elküldött egy szörftanfolyamra is, majd a barátaimmal is gyakoroltam. Figyeltem az óceán hangjait, és minden pillanatban más zajokra lettem figyelmes, ez segített a tájékozódásban – mesélte a szörfös.

Majd hozzátette, “Ha van egy álmod, hinned kell benne, különben örökre álom marad. Én abban hiszek, hogy Isten erős érzékeket adott nekünk, párosítsuk őket szenvedéllyel és kitartással.”

20160208a-vak-fiu-megvalositotta-almat

Glaucoma, azaz a zöldhályog
A zöldhályog kialakulásának során a szemben található csarnokvíz termelődése és elfolyása közötti egyensúly felborul, a szemnyomás megemelkedik, ez pedig a szaruhártya vizenyőjét és a látóidegfő vérellátási zavarát okozza. A vérellátási zavar következtében az ideghártya és a látóidegfő idegsejtjei elpusztulnak. Bár a folyamattal visszafordíthatatlan látásromlás alakul ki, az időben felismert és kezelt betegség esetén ez a romlás megállítható.
(forrás: life)