Minden reggel, turisták sokasága várja a Buckingham palota előtti őrváltás ünnepélyes szertartását. Az angol királynő évszázados hagyománnyal rendelkező őrsége amúgy is csodálatba ejti a nagyvilágot, a hatalmas tollas sisakos piros katonák órákig képesek mozdulatlanul állni, pislogni is csak feleket szoktak, és úgy tűnik, rájuk nem hat a tüsszentés vagy a köhögés elkerülhetetlen ingere sem! Merevek és rendületlenek, akár az ólomkatonák. Annyi különbséggel, hogy ők azért még lélegeznek.

 

or-elesik

 

A nagy érdeklődésnek örvendő ceremónia pontosan 11:30-kor veszi kezdetét, télen-nyáron, hőben-fagyban. És bár a szertartás szigorú házirend szerint zajlik, még a legnagyobbaknál is becsúszik a baki: ha kicsi, ha nagy, terjed mint a futótűz, és kiváló csemegeként szolgál a csámcsogáshoz.

Az alábbi videó is egy ilyen baklövést örökít meg. Eredetileg 2015 augusztusában jelent meg a YouTube-on, mégis csak most kapta szárnyra az internet szele. A vizuális anyagban az egyik őr hatalmasat esik az ünnepélyes váltás közben, ami igazán meglepő és ritka pillanat az amúgy mindig precíz és rendületlen katona életében!

David Meadwell volt a férfi, aki lencsevégre kapta az eseményt: „Egyáltalán nem számítottam arra, hogy ez megtörténhet. Sokan gyűlekeztünk, aztán mikor elesett, mindenki csak meghökkenve bámulta.” – nyilatkozta a kamerás a The Telegraph-nak.

Állítólag az őr csizmáján lévő fémkapcsok okozták a botlást, ami végül egy színpadias zuhanásba torkollott. A piroskabátos azonban gyorsan felugrott, és folytatta a protokollt, miközben a társai szemrebbenés nélkül meneteltek tovább.

Szerencsére komolyabb baja nem esett a katonának. Ám azért köszönjük neki a műsort! Ilyent tényleg nem mindennap látni.