Elmarad a Hajógyári utolsó tánca. Már biztos, hogy február 15.-én szombaton este nem vehetünk együtt búcsút az egykori legendás szórakozóhelytől. A szervezők az esemény Facebook oldalán közölték, hogy elmarad a rendezvény és kiadtak egy nyilatkozatot.

hajogyari sziget

Meglepő lenne ez… ha nem Magyarországon lennénk, és ha nem a Hajógyáriról lenne szó. Arról a mondjuk ki csodáról, amit az utóbbi időben igyekezett mindenki, mindenhol befeketíteni a sajtóban és a politikában. Elsőként drogtanya lett, aztán jöttek a gyilkos kidobók, az eltűnések és a további hamis állítások vagy részigazságok. Abból azonban, hogy most ismajd 11.000-en jeleztek vissza a Facebook-on az utolsó bulira, egyértelműen kiderül, hogy mi, akik minden hétvégén ott voltunk, a rengeteg mocskolódás után is tudjuk az igazságot: tökéletes party helyszín volt a hajógyári, hatalmas bulikkal, igényes környezetben, profi szervezésben.

Azt is tudjuk, hogy nem amatőr szervezők dolgoztak az utolsó buli megszervezésén, hanem olyan emberek, akik már nem egy nagy rendezvényt sikeresen lebonyolítottak. Mi kizárt dolognak tartjuk, hogy egy nappal a buli előtt az Ő hanyagságuk miatt alakult ez így…

A közleményben adott válasz, magyarázat szerint az utolsó rendezvény előtt kérnek olyan engedélyt a hatóságok, ami nem hiányzott 7 éven át.

Bízunk a folytatásban és várjuk az új dátumot!

 

A szervezők közleménye:

„Kedves Barátaink!

Nagyon szomorúan, nagyon rossz hírt kell közölnünk Veletek. Február 15-16-án nem lehet megtartani a Hajógyári Sziget Záró – Utolsó Tánc – Fesztivált…

Annak ellenére, hogy rendelkezünk a 11.269 fő egyidejű tartózkodására vonatkozó összes érvényes Működési Engedéllyel, a pénteken a helyszínre érkező hatóság azt közölte, nem járul hozzá a rendezvény megtartásához.

Közölték, ugyan jogszerűen tarthatunk rendezvényt, de mégse tartsunk… Nem érthető? Nekünk se az… Ő szerintük nem külön rendezvény a Studio, a Pink és a többi, hanem minden egyben van, mert egyben lett hirdetve, ezért nem lehet üzletenként Működési Engedélyt kérni, hanem az egészre egyben kell Rendezvénytartásit kérni.

Ezzel nem értünk egyet.

Mi több tízezren tudjuk, hogy a Dokk az Dokk, a Studio az Studio, stb., nemcsak papíron, hanem a valóságban is külön klubok, de a hatóság szerint minden egyben van és bár van Működési Engedélye minden helynek, így egyben nézve további engedélyek kellenek. Ez bürokratikus, a valóságban értelem nélküli kifogás. Sajnos az nem számít, hogy hány ezer ember vágyát, programját törik ketté ezzel. Valós ok nincs, mert legalább 300 hasonló méretű rendezvényt tartottunk a Szigeten 2005-2012 között, hiszen nyáron minden hétvégi napon, vagy pld. szilveszterkor voltak ennyien, minden probléma nélkül. Ha érzékenyek lennének több mint tízezer állampolgár vágya felé, akkor a mai bejáráson egy mozdulattal engedélyezhették volna, ami helyett, azt mondták, minden rendben lesz és fogják engedélyezni a bürokratikusan előírt max. 20 nap alatt… Csak sajnos ez nem segít a most szombatra hirdetett rendezvénynek…. Tipikus esete ez annak, amikor a bürokrácia óriáskígyója addig tekergőzik, míg végül azt fojtogatja, akiért van, az állampolgárokat.

Óriási erőfeszítéssel rendbe raktuk a régi helyeket és készültünk a holnapi hatalmas partira.

Az előkészítésben kb. 400-an vettek részt nagy lelkesedéssel. Mindenkit letaglózott az értelmetlen döntés. Továbbá nagyon együtt érzünk sok ezer barátunkkal, akik az ország minden pontjáról és még külföldről is indultak volna szombaton a Szigetre. Nehéz döntés volt bejelenteni nektek ezt, de így korrektebb, mint hagyni, hogy idejöjjön tízezer ember és esetleg ne tudjon nyugodtan szórakozni.

Sajnos most szombaton semmi nem lesz nyitva a Szigeten.

Mindent megteszünk, hogy az újabb bürokratikus akadályokat is leküzdjük és pár héten belül megtartsuk AZ Utolsó Tánc Fesztivált! A hatóság munkatársai azt állították, hogy ha végigvisszük a rendezvénytartási engedélyt, akkor nincs akadálya Az Utolsó Táncnak! Fogjuk szavukon őket és a max. 20 napos engedélyezési idő után megtartjuk a Fesztivált! A mai állás szerint nincs akadálya, hogy március hónapban létrejöjjön Az Utolsó Tánc! Legalább még jobb időnk is lehet a szabadtéri teraszokhoz. Természetesen az elővételi jegyek érvényesek lesznek. Terveink szerint nem kevesebb, inkább még több fellépővel, legalább a most meghirdetett helyszíneken vagy többön, azért is megtartjuk márciusban a mostaninál is nagyobb Sziget Záró Fesztivált, természetesen a mostani árakon! Tudom nehéz az időpontváltozást elfogadni, de mindannyian a hivatalok hatalma alatt állunk.

Kedves Barátaink!
Azért is mutassuk meg, hogy él a Partinép és ha akarunk menni valahova, akkor el is megyünk! Pár hét múlva még többen összegyűlünk, egy még nagyobb rendezvényre, az ÉV FESZTIVÁLJÁRA!!!„

 

Forrás: partyzoo.hu