Jacqui Beck egy teljesen átlagos brit lány volt egészen 17 éves koráig, ekkor tudta meg ugyanis, hogy ő más, mint a többiek. A Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser (MRKH) szindrómában szenvedő fiatal nő egy orvosi vizsgálatnak köszönhette „megvilágosodását”, ahol közölték vele: petefészek, méh és vagina nélkül látta meg a napvilágot.

vagina2

 

A döbbenet és szégyen érzetét követően kétségbeesés következett, mert Jacqui úgy érezte, hogy szertefoszlik minden álma, melyet a házasságról, családról, gyerekekről szőtt magának. Szexuális kapcsolatot nem létesített a diagnózis felállítása előtt, így egyfajta megkönnyebbülést is érzett, hiszen hatalmas trauma lett volna számára az „éles szituációban” történő szembesülés.

 

vagina

 

A mélyedés, mely a hiányzó szervek helyén terül el azonban nem nyomta rá teljesen bélyegét a brit leány életére, mivel kiderült, hogy lehetőség van annak mesterséges létrehozására is. A tágítás és a műtéti út is egy-egy megoldási alternatíva, ráadásul gyermeket örökbe tud fogadni, amennyiben megérinti az anyaság. Végülis nincsenek zavaró menstruációs görcsök, a szülés sem okoz problémát, sőt ezáltal a rákkal szemben is ellenállóvá vált.

 

beck

 

 

A romantikus, álmodozó Jacqui nem mond le a szerelemről, sőt egyre inkább lelki társát keresi, és bízik abban, hogy veleszületett rendellenessége sem fogja megakadályozni abban álmai lovagját, hogy mellé szegődjön.