Egy dolog biztos az ember életében, a halál. Az elmúlástól való félelem az emberiség kialakulása óta mindenkit foglalkoztat. Hiszen nem tudjuk, mi vár ránk a túlvilágon. Már, ha létezik ilyen…

620x0 (9)

Sokan meseszép helynek képzelik, míg mások az életükben elkövetett bűneik miatt félelmetes környezetre számítanak. De hogy kerülünk-e bárhová is, abban sokan kételkednek. Különös, hogy egyre többször merül fel a halál utáni létezés tudományos megközelítésének igénye. Éppen ebben a kérdésben történt hatalmas fordulat!

Ismert és elismert kutatók megdöbbentő történeteket tártak a világ elé, mely eloszlatja nemcsak a kételyeidet, de talán a félelmeidet is.

620x0 (10)

Út a pokolba

A kutatók évezredek óta keresik a bizonyítékokat a túlvilág létezésére. Azonban a rendelkezésükre álló technika csak az utóbbi években vált olyan komoly szintűvé, hogy a feltételezéseik konkrétummá váljanak. A 80-as évek végén orosz tudósok egy csapata Szibériában szeretett volna eljutni a pokol legmélyebb bugyraiba. Ennek érdekében egy 14 kilométer mély üreget ástak a Föld belseje felé. Mivel ebben a mélységben már legalább 2000 fokos forróság uralkodik, úgy gondolták, már a pokol előszobájában járnak.

620x0 (11)

Az üregbe leengedett hőálló mikrofonokkal megdöbbentő hangfelvételeket készítettek. A purgatórium szenvedő hangjai és könyörgések rögzültek a szalagokon.A felvett hangokat az egyház is kiértékelte, majd jóváhagyta a helyességüket.

Csak jó pár évvel később derült fény a hazugságokra, melyek tovább tágították a hívők és az ateisták közti szakadékot. A meghamisított felvételekhez azonban a mai napig hozzá juthat bárki 3640 Ft-nak megfelelő dollárért.

Mintha hazaérkeznél

Minden ember szeretné tudni mi vár rá, ha eljön érte a zord kaszás. Akik visszatértek a halálból, azok szerint az igazi otthont rejti a másvilág. A „lét” keserves része a földi életünkben található.Odaát azonban sokkal több titok lapul, mint sejtenénk. Nem gondolt erre dr. Mary Neal sem addig, míg egy családi kajaktúra alkalmával balesetet nem szenvedett. A gerincsebészként dolgozó nő beszorult a felborult csónakja alá, ahonnan nem tudott kiszabadulni.

620x0 (12)

Az ember 90 másodpercig bírja levegő nélkül. Ezzel szemben Mary 24 percig volt a víz alatt, mégis sikerült őt újraéleszteni. A doktornő sokkoló vallomást tett felépülése után.Elmondása szerint a víz alatt töltött időben lelke kilépett a testéből és egy csodálatos helyen találta magát, ahol korábban elhunyt szerettei, kisállatai mind örömmel fogadták. Úgy érezte, akkor ért igazán haza és egyáltalán nem szeretett volna többé a földi valóságban létezni.

A lelkek azonban közölték vele, hogy még nem jött el az ideje, hiszen testi énje hatalmas feladat előtt áll. El kell temetnie legidősebb fiát. Ezért vissza kell térnie.

620x0 (13)

Történetét sokan szkeptikusan fogadták, mondván, ezt a képzetet az oxigénhiányos agy állította elő. Mary szintén igyekezett elűzni a fájdalmas gondolatait arról, hogy esetleg elveszítheti gyermekét. A tragédia 10 évvel később mégis bekövetkezett. Az akkor 19 éves fiú egy síbaleset következtében meghalt.

Az asszony megtörten igyekezett magyarázatot találni a történtekre. Tanulmányozta a hallucinációkat és a téveszmés állapotot. Kutatásban vett részt, melyben azt vizsgálták, hogyan viselkedik az agy, ha megszűnnek az életfunkciók. Azonban a racionális, meggyőző választ a mai napig nem találta meg a nagy kérdésre: hogyan tudhatta mindezt előre?

Létezik mennyország!

A világot elöntő hamis felvételek és képek után 20 évet kellett várnunk az igazi áttörésre. 2008-ban Eben Alexander, a híres harvardi neurológus E. coli fertőzés miatt súlyos agykárosodást szenvedett. Az orvos kómába esett. Kollégái hiába keresték az életfunkcióit, a szívverésén kívül minden testfolyamata leállt.Beleértve az agykérgi részt is, mely a gondolkodás, a memória és a képalkotás fő területe. A csoda egy hét múlva érte a rokonokat, amikor Alexander magához tért. A történet azonban, amit ezután mesélt megdöbbentette az egész világot.

620x0 (14)

A férfi túlvilági utazásáról beszélt, elmondása szerint a másvilág fantasztikus élettér, ahol pusztán a szeretet a meghatározó. Angyalok és korábban elhunyt ismerősök, rokonok társaságában, boldogan töltötte el azt az egy hetet, míg a kómában feküdt.  Orvostársai a mai napig nem tudnak tudományos magyarázatot adni a történtekre, hiszen a leletei szerint Eben Alexanderagya az akkori állapotában képtelen lett volna bármilyen vizualizált képzetet előállítani.

620x0 (15)

Ezzel csak megerősödött az a régi elmélet, mely szerint az agy a halál pillanatában a test és a lélek védelme érdekében pozitív képeket sugároz: fényes alagutat, szeretteinket, korábbi boldog pillanatokat.

Az orvos sokkoló nyilatkozata után számtalan hasonló történet látott napvilágot. Az addig mélyen eltitkolt halál utáni élményt egyre többen merték a nyilvánosság elé tárni.A korábban téveszmeként elkönyvelt történetek, ma már bizonyíték értékűek. Az élet utáni létezés ma már nem fantazmagória. Egyre több önálló intézmény alakul szerte a világon a tapasztalatok összegyűjtése érdekében.

Sok helyen pedig a 3-4 éves gyermekeket is vizsgálják, hiszen ők még sok esetben vissza is tudnak emlékezni a leszületésük előtti időkre vagy akár korábbi életeikre is. Ha megpróbáljuk nem meseként kezelni ezeket a gondolatokat, sok titokra deríthetünk fényt, akár saját magunk is.  

(forrás: ripost)