A tehetősebb vásárlók részére manapság már számtalan alternatíva létezik az úgynevezett „életstílus” kategóriában. Ott a Mini, a Beetle, hamar megérkezett az ellenlábas, a Fiat 500, mi azonban ajánlanánk pár kevésbé hétköznapi megoldást!

Rendben, kezdjük a franciákkal. A pofánverést vállaljuk, mindazok tudatában, hogy ez egy szigorúan szubjektív összeállítás, el kell ismerni, a gallok stílusában általában nem kell csalódni…esetleg előfordulhat, hogy minden másban igen.

large_89770-700x440

Kupé egyterű 3 ajtóval, ami igazából kabrió is, hiszen üvegfelületei egy gombnyomással elhúzhatóak, beáramoltatva ezzel a korlátlan szabadságot. Az elvetemültség netovábbja, nem csoda, hogy mindössze 8557 darab szaladgál belőle az egész világon (nagyjából ennyi Ferrari 360-ast adtak el). Újkorában bőven több mint 10 millió forintot kértek ezért a remekért, ennyiért sok igazán jó autót lehetett kapni 2002-ben, de őrültebbet, életvidámabbat kevésbé. Ma már 2 millió környékén lehet használtat találni, de gondolom sejthető, hogy nem állnak halomban az alkatrészek hozzá…

 peugeot_1007_toloajto_436978_93034-700x525

A Pininfarina által rajzolt és a Peugeot által életre hívott 1∞7-eshez hasonlót máig nem találni, pedig 4 éve nem lehet márkakereskedésekben hozzájutni. Előző delikvensünkhöz hasonlóan három ajtós, na de milyenek azok az ajtók! Sesamenak hívják a távirányítóról is vezérelhető elektromos tolóajtókat, a Cameleo fantázianevű variálható színű belső díszelemek pedig arra ösztökélték a Peugeot-t, hogy kissé nagyzóan, a típus két nulláját összekössék, ezzel is utalva az autóban rejlő végtelen számú lehetőségre. Ár terén a recept a szokásos: 4 millióból már jól felszerelt 307-est lehetett akkoriban kapni, mára kicsivel több, mint a negyedéért hozzá lehet jutni a legolcsóbb példányokhoz.

 

volkswagen-scirocco-01-700x525

A Scirocco összeállításunk talán leghétköznapibb darabja, de mi mégis szeretjük mert szép, egyedi és…drága. Najó ez utóbbiért leginkább utálni lenne kedvünk, de ha az egyik legnevesebbnek tartott autós médium, a Top Gear a 2008-as év autójának választotta az V-ös Golf alapjaira épített kupét, akkor talán könnyebben szemet hunyunk a közel 7 milliós árcédula felett is. Vagy nem?

 alfa-mito-01_100210681_l-700x399

Két francia is idefért, de egy olasz sem? Kaphatnánk a jogos kőzáport az olvasóktól, ha nem lenne itt a stílusos, vérbeli Alfa, a MiTo. Jó-jó olyan alapokra építették, mint a Grande Puntot a Lineát vagy a D Corsát, de legalább nem elvetemülten drága. Bár a 78 lóerőre a méltatlan szó enyhe kifejezés az Alfa Romeo esetében…

 2012-Hyundai-Veloster-9-700x466

Bizony, idefért egy koreai bódé is, ami már betiltott reklámjával is belopta magát a szívünkbe. A Veloster egyike az első olyan Hyundaioknak, amelyről lelkiismeret furdalás nélkül állíthatjuk: kifejezetten dögös. Más kérdés, hogy mi gyakorlati haszna van a jobb oldali plusz ajtónak, mindenesetre érdekes próbálkozás, szembe sem fog jönni velünk minden nap az utcán, hisz (ugye sejtik, mi jön?) 6 millióért rogyásig szerelt i30-at kapunk. 5 ajtóval.