Ha még ahhoz is lusták vagyunk, hogy megfogjunk egy ollót, és levágjuk a körmünket, vagy csak annyira ügyetlenek, hogy a művelet mindig vérfürdőbe torkollik, biztosan örülni fogunk a legújabb kütyünek, az elemmel működő körömvágónak.

koromvago
Elemes körömvágó

 

 

A nők szeretik, ha egy férfi keze ápolt. Ehhez persze nem kell hetente manikűröshöz járnia; elég, ha rendszeresen kezet mos, körömkefét – és ha tökéletes eredményt szeretne, még valami krémet is – használ, illetve időnként levágja a körmét. Ha nem gitározik, lehetőleg mindkét kezén. Ha gitározik, zenészként valószínűleg már amúgy is nyert ügye van, mindegy, milyen a körme. Minden más esetben viszont ne hagyja félcentisre nőni, mert akkor lehet, hogy nem pont a szebbik nem érdeklődését fogja felkelteni.

Egyszerű használat

Általában a nők jobb kezén is kevésbé esztétikusak a körmök, hiszen bal kézzel nehéz manikűrözni, pedig a gyengébb nem azért profibb ebben. A körömvágó kütyü kitalálói pont erre alapoznak: a kis szerkezet segítségével nem kell az ügyetlenebbik kezünkkel szenvedni a másik körül, és a csuklónkat sem kell teljesen kicsavarnunk. És egyébként is, a XXI. században, amelyik munkafolyamathoz még nincs kütyü… ahhoz holnap már lesz. A gép használatakor mindössze neki kell nyomnunk a körmünket a szerkezet éléhez, és hagynunk, hogy a 13 milliméter hosszú és 1,6 milliméter széles, ötszázas fordulatszámmal pörgő, ferde pengék megszabadítsanak hosszúra nőtt körmeinktől. Így legalább a bőrünket sem sértjük fel.

Két funkció

A körömvágógép két AA ceruzaelemmel működik, és 39,95 dollárba (8700 forintba) kerül. Ergonomikus borításának köszönhetően jól illik a kézbe. A kétfunkciós gombbal kisebb vágásokat végezhetünk egyenkénti nyomkodással, illetve, ha folyamatosan nyomva tartjuk, nagyobb daraboktól szabadulhatunk meg. A körömvágó levehető feje a géphez mellékelt kefével könnyen tisztítható.