Ha nem elégszel meg a sportolás látható eredményeivel, mint például a feszes izmokkal és a lapos hassal, hanem számokban is látni akarod, mennyit teljesítettél, a legújabb elegáns aktivitásmérő kütyü, a Misfit Shine Activity Tracker segítségedre lehet ebben. Az Apple egykori vezérigazgatója, John Sculley alapította Misfit Wearables legújabb fejlesztése szinte ékszernek is beillik, főként ebben különbözik a konkurens aktivitás- vagy lépésmérőktől. Egyes felhasználók szerint ugyanis a sportosabb változatok viselésekor még kövérebbnek érezték magukat. Ez azonban öltözéked elegáns kiegészítője lehet: hordhatod a gallérodra csíptetve, egy szíjjal ellátva „óraként” vagy az övedre akasztva is. Így, ha nemcsak sportoláskor, hanem napközben, az irodában rohangálva is kíváncsi vagy arra, mennyit teljesítettél, viszont egy sportos óra vagy lépésmérő nem passzol az öltöny-nyakkendőhöz, a Misfit Shine jó megoldás lehet.

aktivitas-mero-2

Az alumíniumból készült aktivitásmérőről egyszerűen feltöltheted az adatokat az okostelefonodra, mindössze hozzá kell érintened az eszközt a mobil képernyőjéhöz, és máris elmentheted a napi aktivitási adatokat, hogy aztán összehasonlíthasd őket az előző vagy a következő napiakkal. Így lemérheted, mennyire élsz sportos életmódot, és könnyen kitűzhetsz célokat a továbbiakra. Nincsenek zavaró kábelek, gombok, sőt, még bluetooth-ra sincs szükség, sem állandó tötögetésre, csak egy egyszerűen cserélhető elemre, amely körülbelül fél évig kitart. A Misfit Shine nemcsak a lépések számát méri: képes érzékelni a biciklizés vagy az úszás algoritmusait, így ezekért több pontot kapsz, mintha csak egyszerűen sétálnál. Ha kíváncsi vagy, mennyit kellene még teljesítened egy adott napon, mindössze érintsd meg a kütyü tetejét. Az eszköz szélén kör alakban elhelyezkedő apró nyílásoknál kigyullad a fény: ha a fénykör körbeér, eleget dolgoztál mára.

aktivitas-mero-3

A Misfit Shine-t örök életűre tervezték, külsőleg és belsőleg egyaránt. Anyaga tartós, kialakítása pedig szolid és áramvonalas, így minden irányzathoz illik, sosem megy ki a divatból, és hordhatod akár az uszodába, akár az irodába. Egyetlen darab alumíniumból készült, az átmérője mindössze 27,5, a vastagsága 3,3 milliméter, a súlya pedig kevesebb, mint 10 gramm. Erős és vízálló, és bármilyen iOS 5 vagy Android 4.0, illetve afölötti készülékkel kompatibilis. Segítségével könnyedén kialakíthatod és betarthatod a napi edzésprogramodat. Még repülő üzemmódban is működik, úgyhogy azt is lemérheted, hány kalóriát égettél el a poggyászod a fejed fölé emelésekor.