A cicák szinte bármilyen betegségből viszonylag könnyen regenerálódnak. Igazi túlélőfajták a kis szőrmókok, azonban néha előfordul velük is, hogy nagyon súlyos állapotba kerülnek. Ez az utcán talált macska már alig mozgott, amikor az állatorvoshoz vitték.

megmentett-macska2

Két orosz fiatal egy nagyon beteg macskát talált az utcán. Szegény cica már alig volt magánál, amikor a fiúk rábukkantak a fű között. Szerencsére még idejében rátaláltak, hiszen már alig lélegzett a kis fekete négylábú.

Gyorsan adtak egy kevés vizet neki, majd rátették egy fiókra, és a legközelebbi állatorvoshoz siettek vele. Nagyon óvatosan bántak vele, hiszen minden jel arra mutatott, hogy hátgerincsérülést szenvedett a főút mellett kóborló macska. Azonban szerencsére sokkal kisebb volt a baj, mint, ahogy látszott.

Az állatorvos kezelésbe vette, elvégeztek pár rutin vizsgálatot rajta, majd erősítő és fertőzésgátló injekciókat kapott. A cica kezdetben nagyon szívszorítóan nyávogott, de ahogy erősödött egyre bátrabb lett. Végül teljesen helyrejött, és szerető otthonra talált.