A speciális söröspohár a Budweiser számára készült, abból a célból, hogy még “szociálisabbá” tegye a sörözést. Ez lefordítva egy olyan poharat takar, melyet sajátos megoldásokkal összekapcsoltak a Facebook közösségi oldallal.

Az új barátságok kötésének legélvezetesebb módja egy könnyed csevegés, lehetőleg egy hideg korsó sör felett. Ám az éjszaka és a józanodás után nem biztos, hogy könnyen megtaláljuk új ismerősünket a Facebookon. A koccintás, mely eddig egy évszázadok óta hagyományos gesztus, egészen más szerepet kap a közösségi oldalak bűvöletében élő fiatalok körében.

Buddy-Cuppal-2

Az ötlet megvalósításának alapja a pohár aljára helyezett high-tech chip, melynek segítségével kapcsolódik az itókás pohár a Facebookhoz. Koccintás érzékelésekor az oldalt elhelyezett LED küldi az információt a közösségi oldalra, és végzi el az ismerős felkérését, illetve az instant elfogadást. Ha véletlenül koccan össze valakivel a bulizó, akkor nincs mit tenni, később kell törölnie a kapcsolatot. A használathoz először azonosítani kell a profilt, amit a pohár alján található QR-kódhoz hasonlító kóddal lehet elvégezni egy okostelefon és egy app segítségével. Az app a facebookra automatikusan postot is küld, hogy éppen kivel vált baráttá a bulizó, és hogy ez természetesen a Buddy Cup segítségével valósult meg.

A Budweiser valószínűleg egy ütős marketingkampánynak szánta az ötletet. Egyelőre a cég által szponzorált fesztiválokon, rendezvényeken lehet majd használni, és még csak tesztelési fázisban van.


Buddy-Cuppal-1 Buddy-Cuppal-3

Vélemény, hozzászólás?