Szeresd meg önmagad! Szeress mindent, ami körülötted történik. Fogadd el, és légy jóban magaddal, hogy imádni tudd a világot!

 

Fotó: Pixabay.com
Fotó: Pixabay.com

Amikor azt halljuk, hogy valaki a szerelmet keresi, egyből az élettel való kapcsolataira gondolunk: arra, hogyan viszonyul a múltjához, a jelenéhez, és a jövőjéhez. Számtalan lehetőségünk van arra, hogy szeretetet vigyünk be az életünkbe. Szeressük meg önmagunkat, a munkánkat, legyünk jóban az idegenekkel, örüljünk a természet szépségeinek. Szeressük az életünk, a kapcsolatainkat, és élethelyzeteinket. Szeressünk minden kis apró részletet.

Egy nagyon fontos dolgot kell szem előtt tartaniuk mindazoknak, akik a szeretet keresik: mindaddig, amíg nem szeretjük önmagunk, ne várjunk a kívülről érkező szeretetre sem. Csak azt az embert fogják szeretni, aki már szereti magát.

Fedezzük fel a szeretet a körülöttünk levő dolgokban. Érezzük, hogy milyen fantasztikus dolog részese lenni a világ fejlődésének. Áradjon belőlünk szerelem a világ felé. A szerelem a legnagyobb izgalom az életben. Nyissuk ki jó nagyra a szívünk, és engedjünk, hogy ki-be áramoljon a szerelem, szeretet érzése. Kockáztatni kell!

Ha attól félünk, hogy megsérülünk, sosem találkozunk ezzel a fantasztikus érzéssel. Ha kell, nézzünk szembe a küzdelemmel, és lépjünk tovább felemelt fejjel. Együtt sokkal könnyebb. Ne zárkózzunk el csak azért, mert sebzett a szívünk. A szerelem akkor szép, ha megosztjuk a szívünk valakivel.

Azonban egy nagyon fontos dolgot kell tennünk ezelőtt: tanuljuk meg szeretni önmagunk. Tanuljunk meg fontosak lenni önmagunk számára, és akkor mások számára is fontosak leszünk. Ha pedig valaki nem értékel, és cserben hagy, lépjünk tovább a problémán, hiszen minden bizonnyal nem érdemelt meg! Jönni fog, az, aki a legcsodálatosabban szeretni fog, úgy, ahogyan mi szeretjük önmagunk.