Gondolok valamire. Az amerikaiak közkedvelt desszertje, amit rengeteg féleképpen lehet variálni. Reggelire, délutáni vagy esti nassoláshoz is tökéletes. Tele van értékes tápanyagokkal, kizárólag egészséges zsírokat tartalmaz és még energiát is ad. Szabad a gazda? Ez a mogyoróvaj.

Ebben a cikkben ötletet kapsz ahhoz, hogyan dobd fel a mogyoróvajas szendvicsedet. Ha eddig még nem kóstoltad, garantáltan nem bírsz majd leállni, ha pedig már régóta szereted, új ötleteket kapsz az elkészítéséhez.

Az egyik módszer, amit amerikai barátainktól elleshetünk igen csak egyszerű. Fogd a két (vagy több) szelet (ajánlottan) teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret és kend meg mogyoróvajjal olyan vastagon, ahogy neked tetszik. Aztán keresd elő a hűtőből a boltban vásárolt vagy nagyi, anyu, barátnő, esetleg saját magad által készített lekvárt és kend meg vele a kenyeret. Gyors, egyszerű, laktató és finom!

mogyorovaj-2

A következő ötlet, amit megint csak számtalan filmben láthattál már, ugyanennyi erőfeszítést fog igényelni. A sorrend ugyanaz : kenyér, mogyoróvaj, de ezután szükséged lesz 1-2 darab banánra, pár darab eperre vagy esetleg áfonyára, a döntés rajtad áll. A banánt szeleteld fel, az epret pedig vágd félbe, hogy ne guruljon el két harapás között.

mogyorovaj-3
Az előbbi példákból is láthatod, hogy bár a mogyoróvaj alapjában véve viszonylag sós, főleg édességként készítjük el. De vannak olyanok, akik szeretik keverni az ízeket. Nekik itt egy tökéletes példa : a mogyoróvajas French-toast (bár hívhatjuk nyugodtan bundás kenyérnek is).

Ennek elkészítéséhez szükséged lesz 2-3 darab tojásra, mogyoróvajra, kenyérre és egy sütőre. Készíts egy sima mogyoróvajas szendvicset (ha még fel szeretnéd turbózni, szinte akármit tehetsz bele a sajttól elkezdve a különböző gyümölcsökön keresztül). A két tojást üsd bele egy műanyag tálba (ami legyen elég széles ahhoz, hogy beleférjen a szendvics) és keverd össze a fehérjét és sárgáját. Ezután fogd a szendvicsedet és mindkét oldalát jól forgasd meg benne. Az utolsó lépés berakni a sütőbe és mindkét oldalát jól átsütni.

mogyorovaj-4

Ez csak egy kis ízelítő volt abból, mennyi recept létezik a mogyoróvajas szendvicsre, és természetesen az előbb felsoroltakkal koránt sem ér véget a lista. Kísérletezz bátran, próbálj ki új ízeket és élvezd az eredményt!

Vélemény, hozzászólás?