A NAV-nak le kell állítania a Gáspár Győzővel szemben indított közigazgatási eljárást, miután a Kúria hatályon kívül helyezte az első fokon eljáró bíróság, ítéletet, és új eljárás lefolytatására kötelezte az adóhatóságot.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 40 millió forintot szeretne behajtani a Romantic együttes frontemberén, aki az RTL klubos Győzike Show évadai alatt is gyarapította örökölt vagyonát. Az eljárásban tavasszal már lefoglaltak többek közt 11 kiló aranyat, december 7-én pedig árverést szerveztek a Gáspár Győző lánya nevén lévő villába.

“Az ítéletnek ezt a mondatát ismételgetem magamban: „Megfosztották a jogától.” Hol vannak a felelősök, akik engem a jogomtól megfosztottak? Őket is 200 kommandós fogja elhurcolni a gyerekei szeme láttára? Nekik is sorra mondják vissza a fellépé­seit, azt gondolva, hogy bűnözők? Hol itt az igazság?” – fortyogott Győző a Blikknek.

“A Kúria most kimondta, hogy a NAV azzal a lépésével, hogy a külföldi megkeresés bevárása nélkül hozta meg első és másodfokon is döntését, megfosztotta a felperest a jogorvoslati jogosultságától” – magyarázta a lapnak Gáspár ügyvédje, dr. Szilágyi Roland, arra utalva, hogy az eljárás azután indult, hogy Győző egy román cégtől 50,3 milliót vett fel. A jogi képviselő hozzátette, a perben a közigazgatási eljárás során lefoglalt vagyontárgyakat is vissza kell adni, írja a 24.hu.

Ettől függetlenül Gáspár Győző továbbra is gyanúsított marad, és újrakezdik az ellene folyó vagyonosodási vizsgálatot. Dr. Szilágyi Roland szerint még évekig eltarthat az ügy.