Ha azt hitted, csak ruha- és sminktrendek léteznek, tévedsz. Az sem mindegy, hogyan, hol és milyenre szőrteleníted a tested különböző területeit. Eláruljuk, mi a trendi a szőrtelenítés terén 2015-ben!

 

[cmamad id=”22203″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”display-desktop” stg=””]

 

A hollywoodi intim trend
A szőrtrendek állandóan változnak. A nők nagy része manapság a teljesen pucér fazon helyett inkább a csíkra szavaz, ha kozmetikushoz látogat. Egy kicsi csíkot vagy háromszöget divatos most meghagyni „dísznek” intim tájékon, a férfiak nagy kedvence lett ez a fazon.
A brazil fazon és a bikinigyanta

Ha téged zavar bármilyen mennyiségű szőr magadon, akkor brazil, azaz teljesen csupasz fazont kérj a kozmetikustól. Ez áll a dobogó második helyén 2014 óta. Természetesen a döntés a tiéd, hogyan érzed jól magad, nem feltétlenül kell a trendekhez alkalmazkodnod.
A láb- és a hónaljszőr sehol sem divat, ezektől mindenképpen jó megszabadulni. A leggyorsabb módszer a borotválás, egyre több kozmetikus állítja, hogy a tévhittel ellentétben nem erősödnek meg a szőrszálak, és nem nő több szőr attól, ha borotvát használunk. A reggeli sietségben sok nő választja a borotvát. A hátránya viszont, hogy nagyon hamar visszanő, és 1-2 nap után már szúrósak a pici szőrszálak.

[cmamad id=”22203″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”display-desktop” stg=””]

A gyanta is sok nő bevált kedvence, azonban várni kell, míg megnőnek a szőrszálak akkorára, hogy biztosan ki lehessen őket tépni. Viszont megéri ezt kivárni, ugyanis a gyantázás eredménye sokáig élvezhető, akár több hétig is sima marad a bőröd.

A szőrtelenítő krémek is gyors megoldást nyújtanak, akárcsak a borotva. Néhány percet kell csak várnod, amíg hat a krém, és máris eltávolíthatod a szőrt. Nem szárítják a bőrt, és könnyű használni ezeket a krémeket. Nagyjából 1 hétig tart a hatás, és a legjobb, hogy nem szúrósan nő vissza utána a szőr.

A lézeres szőrtelenítés a legdrágább, de legtartósabb módszer. Tévedés, hogy végleges lenne a hatása, de az biztos, hogy több évig kitart, és utána is csak az eredeti szőrmennyiség negyede-fele nő vissza, így ha még egyszer rászánod magad, már sokkal kevesebbet kell a lézerrel kezelni. Nagyjából 6-7 kezelés után tűnik el rólad a nem kívánt szőr.

[cmamad id=”22203″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”display-desktop” stg=””]

Az epilátor a leghigiénikusabb módszerek egyike, mert nem érintkezik vízzel, nem vághatsz sebet vele, mint a borotvával, és nem annyira fáj, mint a gyanta, azonban az irritáció veszélye ezzel a módszerrel a legnagyobb.

Érdemes-e szőrösnek maradni?

[cmamad id=”22203″ align=”center” tabid=”display-desktop” mobid=”display-desktop” stg=””]