Ahány ház, annyi szokás – érvényes a mondás a csókolózásra is. Mindenki csinálja, de mindenki máshogyan és máshol. Eláruljuk, mi a jellemző egyes országokban.
Gyakori a csók Indonéziában, de mivel a lakosság nagy része muszlim, az utcán szinte sosem látni szájak érintkezését, kizárólag otthon. Egy-egy nagyvárosban, például Jakartában előfordul egy csók nyilvánosan, de csak nagyon ritkán.

Spanyolországban a kultúra része a csókolózás, így bárhol cuppanhat két száj. Akár étteremben, akár buszmegállóban, akár egy parkban, persze arra figyelve, hogy gyerekek ne legyenek a közelben.

Oroszországban teljesen elfogadott a csók nyilvánosan, csak ne legyen túl mély a dolog. Az oroszok inkább ölelkeznek vagy fogják egymás kezét.

20141117szabad-a-csokdrlife3

Nagy-Britanniában igyekeznek elkerülni az intim pillanatok idegenekkel való megosztását. Az éttermekben, kávézókban teljesen elfogadott csókolóuni, de ha például valaki a vonaton esik neki a partnerének, a felvont szemöldökök és szúrós megjegyzések azonnal érkeznek.

Törökországban szinte sosem csókolóznak a párok nyilvánosan, idősebb családtagjaik előtt pedig teljesen kizárt. Még az esküvői ceremónián is homlokpuszit kap a menyasszony a vőlegénytől.

Dél-Afrikában egy kedves csók elfogadott, de egy szexualitással túlfűtött csőrözést sem bárban, sem utcán nem néznek jó szemmel. Sok kultúra keveredik Dél-Afrikában, ezért attól is függ a fogadtatás, hogy kik látják az akciót.

(forrás: life)