Telt ajkak, érzékiek, és legfőképpen szépek és ápoltak…. Mint mindig, ez sem csak az „anyatermészet” áldása, hanem jó és rossz szokásainké is.

Mit tegyünk és mit ne….

Hányszor csak azért nem érjük el a kívánt eredményt, mert nem bánunk úgy a testünkkel, ahogy kellene. Ez vonatkozik a szánkra is.
Tanácsok – mit tegyünk, és mit ne – hogy olyan csókolnivaló legyen a szánk… Mert nem elég egy szép rúzst venni.

Ne tegyük: Na, ez az amit nem szabad!

szaj-harapas

Ne rágd a szád szélét!
Talán azt gondolod, hogy ha rágod, szép piros lesz, vagy azt hiszed, ez szexi? De a tanácsunk: mégse tedd! Mert megsérülhet az ajak. Néha még be is gyulladhat, Ha idegeskedsz, azért rágod, inkább rágógumizzál, ne sérts föl az ajakadat.

Ne tépdesd le a bőrdarabkákat!
Ha a szád cserepes, nem sima, hanem apró bőrdarabkák fedik, az azt jelenti, nincs jól ápolva. De bárhogy is legyen, a szabály: ne nyúlj folyton oda, csak rontasz a helyzeten.

Ne nyalogasd a szádat!
Ha folyamatosan úgy érzed, az azt jelenti ki van száradva, de nem úgy, ahogy te gondolod. A nyál nem hidratál. Ha megszárad a levegőn, az ajkad még szárazabb lesz, mint előtte, és ezért nagyon fontos, hogy mindig legyen nálad valami balzsam, vagy szőlőzsír, hogy azonnal bekenhesd, és szokd meg: ne nyalogasd, hogy benedvesítsd.

Ne igyál túl forrót!
A forró tea meg kávé nem csak a nyelvedet égetheti meg, hanem az ajkakat is. Fölhólyagosodhat, ami után akár sebhely is maradhat. Vigyázz tehát a nagyon forró italokkal.

Ne tedd ki az ajkad közvetlen napsütésnek!
Ha a bőrödet véded a naptól, akkor az ajkadat védeni nem jut eszedbe, pedig az még érzékenyebb? Védd napszűrős krémmel, ajakírral. Ha leég, fölhólyagosodhat, ugyanúgy, mint a forró italtól. És ugyanúgy nyoma maradhat.

Ne tedd ki szélnek, túl száraz levegőnek!
Védd az ajkadat a széltől meg a száraz (akár légkondicionált) levegőtől. Hordj mindig magaddal ajakírt. Szokd meg: sose mész el otthonról anélkül, hogy be ne kented volna a szádat valami tápláló, erre a célra készült balzsammal. Ha légkondicionált helyiségben alszol vagy dolgozol, ne felejtsd el újra és újra bekenni az ajkadat. Nem csak a bőr, az ajak sem bírja a szárazságot.

Bátran tedd meg: És ezeket teheted, hogy gyönyörű ajkaid legyenek, és meg is bírd tartani ezt az állapotot!

Néha az ajkak is megérdemelnek egy kis „radírozást”
Mindenki ismeri a régi jó tanácsot: az ajkakat egy öreg fogkefével kell súrolgatni… De csináljuk is? Csak pár perc egy héten, sokkal kevesebb ez, mint amit a testradírozásra fordítunk, és kitűnő eredményt hoz.

Legyen mindig kéznél ajakír!
Igen, igazatok van. Banális tanács, de mégis az egyike a legjobbaknak. Balzsam mindig és mindenhol, ez a szép ajak titka. De ha ajakírt választasz, vegyél minőséget. A szintetikus balzsamok csak még jobban kiszáríthatják az ajkat, jobb inkább egy drágábbat választani, ami táplálja és gyógyítja is az ajkakat.

Smink az ajkakra!
Ha valamiért, mikor a tükörbe nézel, mégsem a legjobb állapotban találod az ajkad, sminkeld ki. Első réteg: ajakkrém (lehet ez egy zsíros krém, vagy vazelin is), hagyd egy pár percig beszívódni, aztán töröld le a fölösleget. Fényes és sima lesz az ajkad.

szajfeny

Szexi szájfény!
A telt és fényes ajkak vonzzák a férfi (és női) tekintetet. A szájfény pont ezért a legalkalmasabb a vonzó ajkak „előállítására”.

 

Végezetül két pici jó tanács:
Ne szorítsd össze a szádat, ha rákented a szájfényt, máris veszít a fényéből.
Ha a szájfényt csak az ajak közepére kened, még teltebbnek és szexibbnek látszik.