Milyen főbűnnel tehetjük tönkre a viszonyainkat?

Aki azt állítja, hogy ő soha az életében nem követett hibát, az hazudik, hiszen senki sem tökéletes. Minden emberrel előfordul, hogy kicsit megszegi a szabályokat, de csak annyira, hogy azt még megbocsátható bűnnek nevezhessük.

Ezzel nincs semmi baj, de arra oda kell figyelnünk, hogy ne essünk túlzásba a bűnözéssel, mert azzal ártunk a kapcsolatainknak. Annak érdekében, hogy kezelni tudjuk a helyzetet, most megtudhatjuk, hogy a csillagjegyünk szerint melyik főbűn fenyeget.

 

Kos – Kapzsiság: A pénznek nagyon fontos szerepe van az életünkben. A megszerzett javakhoz őrült ragaszkodás és további szerezni vágyás társul. Képesek vagyunk foggal-körömmel ragaszkodni a pénzünkhöz, amiből nem költünk, nem adunk senkinek, mert az a célunk, hogy minél vastagabb legyen a bankszámlánk.

A kapzsi embereknek meg kell tanulniuk elengedni a világi javakat, tehát ne hagyjuk, hogy a pénz elvakítson! Lássuk meg, ha valakinek segítségre van szüksége, és azt se hagyjuk figyelmen kívül, ha nekünk kell valami. Adjunk szívből, és élvezzük az életet abból, amit megszereztünk!

 

Bika – Falánkság: Ha szeretünk jókat enni, inni, akkor az még nem bűn, de az már probléma, ha a testi és lelki egészségünket tesszük kockára a falánksággal. A mértéktelen evés és ivás lelki bajokból fakadhat.

Ha a falánkság oka az, hogy ezzel akarunk örömhöz jutni, akkor az kényszeres pótcselekvés, amivel megpróbálunk elnyomni magunkban valamit. A következő falat, korty helyett tartsunk önvizsgálatot, jöjjünk rá, hogy mi a baj. Ha ezt kiderítettük, akkor megszűnik a kényszeres evés, ivás, mert tudni fogjuk, hogy mi minden más tehet boldoggá.

 

Ikrek – Okoskodás: Nem kérdés, hogy okos és intelligens emberek vagyunk, ám ezt gyakran hangoztatjuk, és az sem áll távol tőlünk, hogy vitába bonyolódjunk csak azért, hogy ezt bebizonyítsuk.

Gyakran észre sem vesszük, hogy mások szerint okoskodunk, és mindig mindent jobban tudunk náluk. Lehet, hogy tényleg okosabbak vagyunk másoknál, de ezzel ne éljünk vissza, hanem engedjük, hogy más is érvényesülhessen!

Próbáljunk meg szerényebbek lenni, ne mutassunk rá mások hibáira, és azt se hozzuk a tudtukra, hogy kevesebbek nálunk. Ahelyett, hogy leromboljuk mások önértékelését, inkább erősítsük a pozitív tulajdonságaikat.

 

Rák – Hazugság: Mivel nem szeretünk megbántani másokat, ezért szívesen füllentünk, mert azzal igazoljuk ezt, hogy a „kegyes hazugság” nem bűn. A baj az, hogy hajlamosak vagyunk sorozatban gyártani a kegyes hazugságokat, hogy másokat véletlenül se bántsunk meg, vagy azért, hogy elfogadjanak minket.

Ha nem figyelünk oda, akkor átlépjük az egészséges határt, és lassan azt sem fogjuk tudni, hogy kinek mit mondtunk. Ennél már csak az rosszabb, ha előnyszerzés reményében kezdünk hazudni, esetleg azért, hogy jobb színben tüntessük fel magunkat, vagy mást.

Sajnos, úgy belegabalyodhatunk a hazugságok hálójába, hogy sehogy sem tudunk kimászni belőle. Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, rá kell szoknunk az őszinteségre. Lássuk be, hogy nem lehet mindig mindenkit megkímélni, se úgy élni, hogy szerepet játszunk. Vállaljuk fel az igazságot!

 

Oroszlán – Büszkeség: Hajlamosak vagyunk az önimádatra, túlzott büszkeségre. Az, aki egészséges szinten tartja a büszkeségét, nagy becsben tartja a külsejét, belsejét, sikereit, eredményeit, de közben nem néz le másokat.

Oroszlánként gyakran nem figyelünk erre a jó modorra, mert sokszor hirdetjük önmagunkat és a sikereinket, ráadásul hajlamosak vagyunk úgy beállítani magunkat, hogy másoknál szebbek, jobbak vagyunk.

Próbáljuk meg visszafogni magunkat, mert a barátok, ismerősök könnyen magunkra hagyhatnak, ha folyamatosan mások fölé helyezzük magunkat. A büszkeség vége hatalmas csalódás lehet.

 

Szűz – Harag: Nem véletlen, ha gyakran érzünk haragot, esetleg túlságosan hevesen reagálunk egy szituációra, nehezen bocsátunk meg, vagy bosszút állunk az ellenünk vétkezőn, ugyanis a csillagjegyünk miatt a harag a főbűnünk.

A haraggal akkor van baj, ha nem tudunk tőle szabadulni, és megmérgezi a lelkünket. Fontos lenne, hogy megtanuljuk, hogy nem szabad mindenre dühvel reagálni. Ha higgadtan, hidegvérrel gondolkodunk, cselekszünk, akkor sokkal többet érünk el.

A megbocsátás művészetét is meg kell tanulnunk, mert bele fogunk betegedni, ha sokáig dédelgetjük a haragunkat. Jegyezzük meg, hogy az a fontos, amit mi gondolunk, és nem az, amit más.

Amennyiben jogos valakinek a kritikája, akkor abból vonjuk le a tanulságot, mert ettől csak jobb embereké válhatunk. Az is fontos, hogy ne vegyünk mindent véresen komolyan!

 

kiss

Mérleg – Paráznaság: Addig nem bűn, ha szeretjük a szexualitást, amíg ezt képesek vagyunk kontroll alatt tartani. Ügyelnünk kell arra, hogy ne éljünk vissza a testi örömökkel, ne használjunk ki másokat, és a párunkat se csaljuk meg!

Alaposan gondoljuk meg, hogy milyen kapcsolatba vágunk bele, mert nem valószínű, hogy az egy éjszakára szóló kalandok boldoggá tesznek, ráadásul a testünk és a lelkünk is rámehet a túlzásba vitt, erőltetett életvitelre.

 

Skorpió – Féltékenység: Az egészséges szinten tartott féltékenység hozzátartózik az emberi természethez, hiszen ezzel fejezzük ki mások felé a szeretetünket, ragaszkodásunkat, ám Skorpióként túlzásba eshetünk.

Esetünkben kínzó, gyötrő érzéssé fajulhat a féltékenység, ami olyan tettekre ösztönözhet, amelyek miatt megérdemelnénk egy nyomozó igazolványt. Hajlamosak vagyunk belenézni a párunk mobiljába, áttanulmányozzuk a közösségi oldal profilját, kiderítjük, hogy mikor, kivel, miről beszélt.

Ez a viselkedés nagyon káros lehet, ahogy az is problémát generál, ha már attól idegesek leszünk, ha a párunk csak ránéz valakire. Mindez arra utal, hogy komoly önértékelési problémánk van. Ne hagyjuk, hogy a kishitűség megmérgezze a lelkünket, kapcsolatunkat!

 

Nyilas – Irigység: Természetes, ha elismerésre, dicséretre vágyunk, hiszen erre minden embernek szüksége van ahhoz, hogy egészséges legyen az önbizalma, ám hajlamosak vagyunk túlzottan hajszolni mások figyelmét. Az is jellemző ránk, hogy megpróbáljuk lealacsonyítani mások sikerét, adottságait.

Ha az irigység bűnébe esünk, akkor valójában az önértékelésünkkel van a baj. Jobb lesz, ha vigyázunk, mert ez a főbűn képes annyira elvakítani, hogy egy idő után fel sem fog tűnni, ha megdicsérnek. Dolgozzunk az önbizalmunkon, higgyünk a képességeinkben, legyünk elfogadóak.

 

Bak – Önzés: Senki sem nevezi magát önzőnek, emiatt valószínűleg számunkra sem világos, hogy a döntéseink, dolgaink mindig olyanok, hogy a mi malmunkra hajtják a vizet. Legye szó bármiről, mindig mi, és a biztonságunk az első.

Számunkra az a legfontosabb, hogy kialakítsuk a biztonságos életünket, és ezért képesek vagyunk másokon átgázolni. Erről szokjunk le! Mostantól vegyük figyelembe mások érdekeit. Ezt kezdjük például azzal, hogy hagyjunk mást nyerni egy játékban.

Hajlamosak vagyunk egyik kezünkkel adni, a másikkal elvenni. A túlzott üzleti gondolkodásunk megmérgezheti a kapcsolatainkat, mert a legfőbb törvényünk, hogy „valamit valamiért”.

Tanuljunk meg önzetlenül viselkedni! Ezt tegyük először kisebb, majd egyre nagyobb dolgokban, hogy rájöjjünk, hogy milyen örömteli érzést jelent a számunkra és másoknak, ha csak adunk.

 

Vízöntő – Lustaság: Teljesen normális, ha néha fáradtak vagyunk, ezért megengedünk magunknak egy-egy szabadnapot, amit pihenéssel töltünk. A baj akkor van, ha annyira rászokunk a lustálkodásra, hogy elfelejtünk mellette élni, és lemaradunk az élet eseményeiről, lehetőségeiről.

Az is bűn, ha meg sem moccanunk mások kérésére, avagy nagy ívben elkerüljük az aktív tevékenységeket. A lustaság miatt tönkremegy a testi, lelki egészségünk, és a kapcsolatainknak is búcsút inthetünk.

Ha nem mozgunk, akkor elpuhulunk. Ha nem használjuk az eszünket, akkor elbutulunk. Amennyiben nem reagálunk a meghívásokra, akkor a környezetünk meg fog haragudni. Ha nem akarjuk teljesen tönkretenni az életünket, akkor az életet kell választunk, nem a lustaságot!

 

Halak – Kíváncsiság: A kíváncsiság nem kifejezetten főbűn, de bűnös dologgá válhat, ha nem tartjuk egészséges szinten ezt a szokást. A mániákus kíváncsiság odavezet, hogy mindig mindenről tudni akarunk még akkor is, ha az mások magánélete.

Ha nem tartjuk kordában a kíváncsiságunkat, akkor az őrületbe kergethetjük a többi embert, főleg a párunkat, azzal, hogy szinte kivallatjuk őket arról, hogy merre, kivel jártak, miről beszéltek, mivel töltötték az idejüket.

Amikor pedig nem vagyunk elégedettek azzal, amit hallottunk, akkor képesek leszünk kihallgatni másokat, vagy belenézünk a számítógépükbe, ami odavezet, hogy mindenki elpártol mellőlünk.

A túlzott kíváncsiság megmérgezi az emberi kapcsolatokat, ezért tanuljuk meg, hogy hol van a határ! Amennyiben valaki nem akar megosztani velünk valamit, akkor azt tartsuk tiszteletben!