Egy tűznek köszönhetően szabályosan leolvadt a bőr az arcáról annak a férfinak, aki szörnyű sérülése miatt még a saját családjával sem mert találkozni.

Egy televíziós műsorban beszélt gyermekkori balesetéről és életéről az a 20 éves férfi, aki valóságos szörnyetegként tekintett önmagára hosszú éveken keresztül. A Tádzsikisztánban született Dilmrod arca 5 hónapos korában égett meg. Azóta olyannyira undorodott a saját tükörképétől, hogy még a családjával is megszakította a kapcsolatot – még Skype-on sem akart velük beszélni, nem hogy személyesen találkozzanak!

 

1051330_screen-shot-2016-09-15-at-124629

 

Az ázsiai fiatal képtelen volt tükörbe nézni gyermekkori sérülése miatt. Élete mindörökre megváltozott, amikor kiállt a nyilvánosság elé – a tévés szereplés hatására jött a segítség

Az orosz tévében lement beszélgetés után azonban jelentkezett egy sebészteam, akik vállalták: a férfi hasáról kimetszenek egy 28×30 centiméteres bőrfelületet, amit egy az egyben átültetnek az arcára. Noha általában az ehhez hasonló helyreállító műtétek úgy zajlanak, hogy minden egyes sérülést egyenként tüntetnek el, Dilmrod állapota olyan súlyos volt, hogy a dokiknak is jóval radikálisabb megoldáshoz kellett fordulniuk.

Sergey Bogdanov, a sérültet kezelő csapat vezetője úgy nyilatkozott, nagyon elégedett, és a műtét utáni komplikációktól sem tart, mivel Dilmrod saját bőrét használták fel az operációhoz – írja a Mirror.