Két évvel ezelőtt még a világ legkövérebb embere volt, rekordsúlya 445 kiló és naponta húszezer kalóriányi ételt és italt vitt be a szervezetébe a brit Paul Mason, akinek most, 51 esztendős korában új tervei vannak az életével.

kövér

A világ legkövérebb embere cím után a világ legnagyobb fogyása címeinek egyikét is elnyerte a brit férfi, amikor két év alatt leadott 285 kilogrammot. Jelenleg 160 kiló, azonban ebből a súlyból 50 kiló a fogyás nyomán redőkben lógó bőr súlya. A férfinak lehetősége van arra, hogy a brit egészségpénztár támogassa a költséges plasztikai műtéteket, melyek során a felesleges bőrt eltávolítják, azonban ennek feltétele, hogy két évig tartsa jelenlegi súlyát.

Paul elmondása szerint a lógó bőr nem csupán esztétikai szempontból zavaró, de fájdalmas, a saját súlya miatt gyakran felszakad, így fizikai és egészségügyi problémákat is jelent. A brit férfi azonban nem adja fel, mindent megtesz, hogy az egészségbiztosító mielőbb megítélje számára a támogatást, ugyanis 51 esztendős korára számos megvalósítatlan terve maradt: a műtét után folytatná a diétát, meg akarja szerezni a jogosítványt, továbbá szívesen készítene ékszereket, szeretne sokat utazni és szívesen becsajozna.